Info

Vučić stigao na Kosovo: "Srećan sam što sam ovde, divno se osećam"(VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas oko 14:15 časova stigao je na Kosovo preko administrativnog prelaza Brnjak u opštinu Zubin Potok.
08.09.2018. - 14:56h
Prva TV screenshot
Prva TV screenshot

"Srećan sam što sam ovde, divno se osećam", rekao je Vučić prilikom obilaska Centra za ekologiju i razvoj sporta na obali jezera Gazivode za Prvu televiziju.

"Ovo su objekti koji su izgrađeni novcem građana Srbije, a koristiće ga mladi ovog kraja", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije stigao je preko administrativnog prelaza Brnjak u opštinu Zubin Potok. Sa Vučićem su u obilasku direktor Kancelarije za KiM Marko Djurić, ministar zdravstva Zlatibor Lončar, te šef BIA Bratislav Gašić. 

Opština Zubin Potok je prva tačka njegove dvodnevne posete Kosovu i Metohiji, po programu koji uključuje i Gazivode, a na koji je, pod pritiskom Zapada, tek kasno sinoć pristala Priština. 

Vučić će obići Zubin Potok, a potom i hidroelektranu u Gazivodama, a današnju posetu severnom delu Kosova i Metohije nastaviće obilaskom Leška, Leposavića i razgovorom sa političkim predstavnicima Srba sa KiM u Zvečanu, u večernjim satima. 

Za sutra se očekuje da će predsednik Srbije posetiti i pojedine delove centralnog Kosova, južno od Ibra, i na kraju će se obratiti gradjanima na velikom skupu u Kosovskoj Mitrovici, govorom u kojem će izneti okolnosti, realno stanje stvari, kapacitete i mogućnosti Srbije da se dodje do komrpomisnog rešenja u kojem bi bili uvaženi i interesi Srba i Srbije na Kim. 

Na putevima ka hidroelektrani Gazivode, u opštini Zubin potok, prvoj tački posete predsednika Aleksandra Vučića KiM, danas nema vidljivog prisustva pripadnika kosovske policije, ali je prema administrativnom prelazu Brnjak prošao jedan konvoj KPS, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta. 

Na brani hidroelektrane Gazivode se, inače, privode kraju pripreme za doček predsednika. Zaposleni HE Gazivode postavili su na branu veliku zastavu Srbije, a Vučića dočekuje i veliki baner sa porukom „Dobrodošao predsedniče Srbije“, dok se na samoj brani vijore se male zastave Srbije.

Izvor: b92.net, Prva TV, tanjug