Info

Srpska policija uhapsila huligane iz Hrvatske

Pripadnici MUP su uhapsili grupu hrvatskih državljana za koju se sumnja da je demolirala pumpu kod Vrčina, saznaje B92.net.
03.08.2018. - 12:36h
foto: prva tv
foto: prva tv

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da su pripadnici MUP zaustavili na auto-putu više od 400 hrvatskih navijača, te da je detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila policija pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sekira i baklji, kao i manju količinu narkotika.

“U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Republike Srbije. Zbog divljanja na benzinskoj stanici sudiji za prekršaje biće privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 30 do 60 dana“, objasnio je ministar Stefanović.

Ministar je upozorio sve one koji se kreću Republikom Srbijom, i naše državljane i naše goste, da se ponašaju u skladu sa propisima i da poštuju zakone Srbije.

“Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu bezbednost, biće oštro sankcionisano“, poručio je Stefanović.