Kraj agonije, iz pećine izvučeni svi dečaci i trener (VIDEO)

Svih 12 dečaka i njihov trener izvučeni su iz pećine na Tajlandu, javljaju svetski mediji.

.

Oni su iz poplavljene pećine izvučeni posle više od dve nedelje.

Ispred pećine su dvoja kola hitne pomoći koja čekaju da se izvuku i najmlađi, 11-godišnji dečak i trener.

Za sva tri danas spasena dečaka navodi se da su izneta na nosilima iz pećine. Al Džazira javlja, pozivajući se na svog novinara na licu mesta, da su preostali dečak trener stigli do pećine broj 3, što znači da su najgori deo puta već prešli. Očekuje se da se uskoro pojavi vest i da su oni bezbedno izvučeni iz pećine.

AP je nešto ranije javio da je ambulantno vozilo viđeno kako napušta mesto kod pećine na severu Tajlanda, odakle bi danas trebalo da budu izvučena i preostala četvorica dečaka i njihov trener.

Najmanje devet ambulantnih vozila parkirano je kod pećine, preneo je AP, napominjući da u principu prođe više sati pre nego što zvaničnici potvrde da je neko izvučen iz pećine.

Operacija spasavanja preostala četiri dečaka i njihovog trenera iz pećine na severu Tajlanda počela je jutros, a zvaničnici očekuju da će sva petorica biti izvučena tokom dana.

Šef spasilačke misije Narongsak Osotanakorn izjavio je da je 19 članova spasilačke ekipe ušlo u pećinu, preneo je Rojters.

Osotanakorn je naveo da je današnja treća i poslednja faza operacije spasavanja počela nešto posle 10 sati po lokalnom vremenu.

"Sva petorica će biti istovremeno danas izvučena", rekao je Osotanakorn, što su prisutni s radošću glasno pozdravili.

On je napomenuo da bi ova faza spasavanja mogla da traje nešto duže nego prethodne dve, koje su završene u roku od nekoliko sati.

AP prenosi da će pećinu danas napustiti i lekar i trojica pripadnika tajlandskih "foka" koji su sa dečacima.

Grupa od 12 dečaka i njihov trener nalazili su se u pećini od 23. juna.

.

Izvor: B92, tanjug