Info

Antena grupa nastavlja svoju ekspanziju kako u Srbiji tako i na svetskom nivou ulaganjem u vodeće medijske platforme za mlađe generacije

Vodeća medijska kompanija u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, “Antena grupa”, nastavlja svoj rast I investicije kako u zemlji tako i na svetskom nivou ulaganjem u najnovije tehnologije i medijske platforme visokokvalitetnih i originalnih sadržaja za mlađu publiku.
25.04.2018. - 15:47h
foto: prva tv / Teodor Kirijaku, akcionar i predsednik Antenna Grupe
foto: prva tv / Teodor Kirijaku, akcionar i predsednik Antenna Grupe

Nakon veoma uspešnog uvođenja i postavljanja vodeće medijske mreže za mlađe generacije VICE Srbija, podizanjem radijske stanice PLAY do najslušanije u zemlji, kreiranjem najgledanijeg domaćeg serijskog, dokumentarnog i jutarnjeg programa Prve televizije, Antena Grupa s velikim uspehom pomera granice i paralelno širi svoje aktivnosti na svetskom medijskom tržištu. Posle osvajanja Holivuda putem ulaganja u jednu od najuspešnijih produkcijskih kompanija – „Imagine Entertaiment“ , Antena je ovih dana sa svojim partnerima investirala u jednu vodeću kablovsku mrežu nove generacije, tzv. post-cable network - „Čedar“ („Cheddar“) koja kreira originalni video sadržaj i informacije iz oblasti tehnologije, medija i zabave.

Vrednost ove investicije je 22 miliona dolara, predvođena je „Raine Ventures“, globalnom privrednom bankom fokusiranom isključivo na tehnologiju, medije I telekomunikacije, a strateškim partnerom Antena grupe. U ovu investiciju čiji je cilj međunarodna ekspanzija mreže, uključeni su i Liberty Global, Goldman Sachs, 7 Global Capital, Dentsu Ventures, kancelarija Kelly Loeffler and Jeff Sprecher.

"Verujemo da će brend i sadržaj Čedara doživeti sjajan prijem među mlađom publikom širom sveta, koja konzumira vesti na nov način. Kao investitori, uzbuđeni smo zbog partnerstva koje smo uspostavili sa izvanrednim menadžment timom i zbog brze evropske ekspanzije Čedara, počevši od naše TV i digitalne platforme kojom raspolažemo", izjavio je Teodor Kirijaku, akcionar i predsednik Antenna Grupe.


„Čedar“ je dramatično povećao svoju distribuciju u proteklih godinu dana putem linearnih emisija i programa uživo i na zahtev na Slingu, Comcastu X1, Amazonu, Fejsbuku, Spotifaju, Tviteru, Tviču i mnoštvu drugih platformi. Stotine hiljada gledaju „Čedar! svakog dana, a stotine miliona gledaju video klipove na društvenim medijima na mesečnoj osnovi. „Čedar“ je takođe proširio i prenos događaja uživo objavivši veliki broj intervjua sa poznatim licima na filmskom festivalu Sundance i SXSW, uključujući slavne ličnosti kao sto su Tyler Perry, Debra Messing, Armie Hammer, Nicolas Cage, Regina Hall, Brooklyn Decker, Vera Farmiga i Jim Gaffigan.

Antena grupa nastaviće sa investijama u inovativne sadržaje koje će pomerati granice u daljem razvoju TV industrije u Srbiji i u svetskim okvirima.

foto: prva tv
foto: prva tv

O Antena Grupi

Antena grupa je vodeća globalna medijska kompanija koja posluje sa portfolijom medijskih sadržaja preko raznih tehnoloških platformi, uključijući vodeće komercijalne distributere, tematske kanale, digitalni medij, audio-vizuelne produkcije, izdavaštvo i srodan sadržaj.

Već dve decenije grupa ima vodeću poziciju u svojoj oblasti, neprestano šireći aktivnosti i uspešno primenjujući nove ambiciozne projekte u široj oblasti komunikacija. Antena Grupa posluje širom Evrope, Severne Amerike i Australije.

U sastavu Antena grupe u Srbiji nalaze se Prva televizija, O2TV, b92.net, Play radio, VICE, kablovske mreže Prva Max, Prva World, Prva PLUS, Prva Kick, Prva Files I Prva Life.