Šta je Mičel rekao? Kaže, video je te "kreativnosti"

Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel u Beograd donosi poruku da SAD podržavaju formiranje vojske Kosova, kaže Fatmir Šeholi.

.

Prištinski politički analitičar je u jutarnjem programu televizije Prva istakao da je Mičel je tokom posete Prištini "istakao svoju privrženost Kosovu", kao i da je rekao da su SAD uz Prištinu “rame uz rame”.

Kako kaže, Mičelova poseta Kosovu je jedna od najznačajnijih poseta u poslednjih godinu dana.

Osim toga, Šeholi ističe da je Mičel u Prištini demantovao pisanje beogradskih medija o tome da u Beograd donosi paket SAD od četiri tačke o Kosovu.

“Važno je, a to je ostavilo i najviše utiska, to što je nedosmisleno rekao da će u Beograd doneti poruku o transformaciji bezbednosnih snaga u oružane snage Kosova i da SAD to podržavaju. Takođe, on u Beograd donosi jasnu poruku da je Amerika za to da se dijalog u Briselu nastavi tamo gde je prekinut“, kaže Šeholi.

Na pitanje o tome šta je Mičel rekao o pisanju beogradskih medija, Šeholi kaže:

“Mičel je na konferenciji za medije na vest o paketu prilično šarmantno rekao da je dok je dolazio iz Amerike u Prištinu video te 'kreativnosti novinarstva'. Ne verujem da bilo kome idu u prilog lažne informacije o agendi američkog diplomate“, istakao je Šeholi.