Info

Pucnjava u Boru, policajac ranio pljačkaša

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je policajac naneo telesne povrede osobi koja je pokušala da opljačka jedan objekat u Boru.
10.03.2018. - 09:44h
foto: prvatv
foto: prvatv

Ubrzo se oglasio i MUP iz kojeg ističu da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sprečili krađu u objektu Šumske uprave Bor i osumnjičenog I.S. (30) ranili nakon pokušaja bekstva.

Kako navode, malo posle ponoći je policiji prijavljeno da je neko provalio u objekat Šumske uprave Bor, nakon čega su poslali patrol. 

“Nakon dolaska policajci su primetili da su vrata zgrade delimično otvorena, nakon čega su uzviknuli: ‘Policija, izađi’. Tada je osumnjičeni, sa biber sprejom u ruci izleteo iz objekta i poprskao policijskog službenika, kako bi ga onesposobio i pobegao. Policijski službenik je u samoodbrani ispalio hitac iz pištolja i ranio osumnjičenog”, navode iz MUP u saopštenju. 

Osim toga, oni ističu i da su na mestu pljačke pronađene rukavice, fantomka i metalna šipka. 

O ovom događaju je odmah obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru, dodaje se u saopštenju. 

Prema Rebićevim rečima policajac je postupio u skladu s propisima jer je reagovao nakon što ga je ta osoba napala. 

"On je izvršujući redovnu patrolnu delatnost uočio da su jednom javnom objektu otvorena vrata, a to ne bi trebalo da bude, a izvršilac je prilikom krivičnog dela verovatno teške krađe, napao policijskog službenika, koji je nakon čega je intervenisao", kazao je Rebić gostujući na RTS. 

Rebić je dodao da je razgovorao sa načelnikom Policijske uprave u Boru koji ga je uverio da je policijski službenik postupao u skladu sa propisima. 

Direktor policije je dodao da se nada da će u ovom slučaju tužilac oceniti da je bila opravdana upotreba vatrenog oružja. 

Rebić je kazao da se povređeni nalazi na lečenju u Kliničkom centru u Nišu, kao i da se nada da telesne povrede nisu opasne i da će preživeti.

Izvor: b92, beta