U Beogradu počeo sneg, ali neće dugo! Kakav nas vikend očekuje?

Sneg je počeo da pada u Beogradu jutros oko 7.30. Za sada je formiran slab snežni pokrivač, ali van kolovoza koji su vlažni zbog kiše.

.

Prema zvaničnim prognozama RHMZ-a, sneg će u Srbiji padati danas i sutra, a moguće je formiranje snežnog pokrivača. Maksimalne temperature koje se predviđaju kretaće do tri stepena u plusu. Već za petak i subotu meteorolozi predviđaju sunce i blaži porast temperature kada nas očekuje do 6 stepeni.

Čeka nas period smenjivanja kiše i sunca, kaže meteorolog Nedeljko Todorović za "Blic" i napominje da ćemo imati i jedan kratak period prolećnih temperatura kada će biti do 15 stepeni.

Sneg i u regionu

Sneg pada i u regionu. U Hrvatskoj u Gorskom kotaru i Lici dostićiće danas verovatno visinu od 30 centimetara, a novi snežni pokrivač očekuje se u celoj Hrvatskoj, izveštava HRT. 

Sneg otežava saobraćaj u Istri, središnjoj i severozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i delu Slavonije, navela je Hina. 

Na pojedinim deonicama autoputa i ostalim putevima vozi se otežano zbog snežnog pokrivača. Hina je navela da je oprez potreban u Dalmaciji zbog mokrih i klizavih puteva zbog kiše. 

U celoj BiH jutros pada sneg, osim na jugu, gde je kiša. Zbog novih padavina i snega na putevima, jutros se sporije saobraća na većini puteva u Bosni i Hercegovini, javio je Klix.ba. 

Zbog niskih temperatura upozoravaju se vozači na moguću poledicu.

Pratite nas i na Viberu!

Izvor: b92.net/Tanjug