Evakuisan "Delta siti" zbog dojave o bombi

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da je preko sistema "192“ dobilo anonimnu dojavu da će večeras biti izvršen napad na tržni centar "Delta siti“, a odmah po pozivu na lice mesta su upućene kontradiverzione ekipe MUP.

.

Kontradiverzione ekipe MUP sprat po sprat pregledaju prostorije tog velikog i popularnog tržnog centra u Novom Beogradu.Kako saznaje Tanjug na licu mesta, provera prostorija celokupnog tržnog centra trajaće nekoliko časova, a sve prodavnice u sklopu samog tržnog centra su zatvorene i ispred njih se nalaze pripadnici MUP-a.

Iz predostrožnosti je objekat evakuisan, a policija intenzivno radi na pronalasku osoba koje su uputile anonimnu pretnju.

Na licu mesta nalazi se desetak policijskih kola, kao i kola Hitne pomoći.

Nekoliko destina zaposlenih u Delta sitiju trenutno se nalazi ispred zgrade tržnog centra, a građani koji su bili u tržnom centru su evakuisani na bezbednu udaljenost.

Glumac Bojan Perić, koji se zatekao u "Delta sitiju", rekao je za B92.net da je policija vrlo ozbiljno prišla posetiocima i zamolila ih da napuste tržni centar.

Prema njegovim rečima, ljudi nisu paničili, ali dodaje da je problem i stvar kojom bi trebalo da se pozabave nadležni u tržnom centru, izlaz sa parkinga, budući da se tu stvorila velika gužva jer postoji samo jedna traka za vozila koja napuštaju tržni centar.