Umro najozloglašeniji ubica koji nije okrvavio ruke!

Masovni ubica Čarls Menson, lider sekte koji je tokom 60-ih godina prošlog veka upravljao ubistvima koje su počinili sledbenici njegove "Porodice", umro je u 83. godini

.

To su objavili zvaničnici zatvora u Kaliforniji u kojem je izdržavao kaznu, prenosi Rojters. Menson je u četvrtak hitno prebačen u bolnicu u kalifornijskom gradu Bejkersfildu i tada je saopšteno da su se "stanje mu rapidno pogoršava".

Menson je bio na čelu sekte koja je u njegovo ime ubila oko 35 ljudi, mada tačan broj nije poznat.

Tokom noći 9. avgusta 1969. svojim ljudima je naredio da ubiju Šeron Tejt, ženu reditelja Romana Polanskog, koja je bila u osmom mesecu trudnoće. Kada je pronađena, na njenom telu je bilo 16 uboda nožem. Šeron nije bila jedina žrtva. Članovi Mensonove sekte ubili su i Stivena Parenta, Džeja Sebringa, Ebigejl Folger i Vojceka Frikovskog, koji su se nalazili u kući.

Na vratima je krvlju bila ispisana reč: "Svinje".

Sledeće noći ubijeni su Leno i Rozmari La Bjanka. Ovoga puta Menson je lično uhvatio žrtve i vezao ih da bi tek onda naredio svojim ljudima da ih ubiju.

Ipak, ni tada on nije potegao oružje i na njih niko ne bi posumnjao da Suzan Etkins nije uhvaćena zbog ubistva Gerija Hinmana.

Iako Menson nije lično učestvovao u ubistvima, osuđen je zbog planiranja i naredbe. U martu 1971. izrečena mu je smrtna kazna, ali je zamenjena doživotnom.

Izvor: Blic