Saletovi "Orlovi" superiorno odleteli u polufinale!

Srpski košarkaši plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Istanbulu pobedivši Italiju rezultatom 83:67.

.

Izabranici Aleksandra Đorđevića će se u polufinalu sastati sa Rusijom, koja je pobedila Grčku sa 74:69.
U duelu sa Italijom, reprezentaciji Srbije je bilo potrebno neko vreme da pronađe svoj ritam, a to je uspela do kraja prve četvrtine. Od tada, "Orlovi" su igrali pametno i smireno i od trenutka kada su došli do dvocifrene prednosti Italijanima su dozvolili da se vrate samo na početku poslednjeg perioda, ali su im prišli na samo osam poena razlike.

Srpski košarkaši su u samom finišu pokazali pokazali koliko su superiorni u odnosu na Italijane, a svoj plus su povećavali do 18 poena razlike. Tolika je bila njihova prednost nešto više od dva minuta pre kraja susreta i tada je bilo jasno da je Srbija u polufinalu.
‚Orlovi‘ su bili nadomoćni u skokovima i ispostavilo se da je to bio ključ utakmice, kao što se i predviđalo pre same utakmice.

Srbiju je do trijumfa predvodio Bogdan Bogdanović sa 22 poena i šest skokova, Milan Mačvan je dodao 13 poena i šest skokova, a Vladimir Lučić 11 poena. Dvocifreni učinak imali su i Dragan Milosavljević i Boban Marjanović, koji su postigli po deset poena. Marjanović je imao i sedam skokova, a Milosavljević jedan manje.

Kod Italijana, Marko Belineli je imao 18 poena, dok je Luiđi Datome upisao tri manje.
Srbija je u duelu sa Italijom igrala bez Branka Lazića, za kojeg je Evrobasket zbog povrede kuka najverovatnije završen.

.

Izvor: Sportklub