Dalmacija u plamenu, zatvoren deo Jadranske magistrale (VIDEO)

Požar koji je sinoć izbio u oblasti Vrulja, zapadno od Brela na Makarskom primorju, i dalje se širi, pa je za saobraćaj zatvoren deo Jadranske magistrale.

.

Pratite nas i na Viberu!

Požar je izbio oko 20.30 časova, a sat kasnije, za saobraćaj je zatvoren deo magistrale od Brela prema Omišu. Kako je prenela Hina, požar je buknuo iza brda na predelu Vrulja nedaleko od Brela a vatra je, potpomognuta burom koja duva brzinom od oko 50 kilometara na sat, zahvatila nisko raslinje i proširila se prema moru.

Na gašenju požara, kako prenosi Index.hr, mobiliuju se sve dodatne raspoložive vatrogasne snage s područja Splitsko-dalmatinske županije. Komandir Županijske vatrogasne službe Dražen Glavina izjavio je kako zasad kuće i drugi objekti u Brelima nisu ugroženi.

Glavina kaže kako su značajne vatrogasne snage noćas angažovane i na gašenju požara na Hvaru, kod Starog Grada, koji je buknuo u ponedeljak ujutro.

Zbog požara na području Dubca i na predelu Vrulje, ali i zbog potrebe kretanja vatrogasnih vozila angažovanih na gašenju ta dva požara, Jadranska magistrala između Omiša i Brela zatvorena je za sav saobraćaj.

Požar s planine Promine, potpomognut vetrom i dalje se širi prema Drnišu, a trenutno na njegovom gašenju radi 400 vatrogasaca i građana, izjavio je Hini noćas oko 4 sata načelnik Štaba civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija.

"Sve snage su na terenu i brani se grad Drniš. Vatra se dalje širi jer duva vetar. Raspoređujemo snage i formiramo liniju obrane kako bi obranili mesta Siverić i Badanj", rekao je Dželalija.

Zbog vatrene stihije ranije okom noći evakuisana je 21 osoba iz Lišnjaka i Velušića, iz zaseoka Bibići i Raići, koji su smešteni kod rodbine i u drniškom vrtiću.

.

Izvor: B92/index.hr