Kolaps zbog rekonstrukcije Bulevara oslobođenja, izmene u saobraćaju!

Zbog radova na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja u Beogradu, na delu od Trga Slavija do Veterinarskog fakulteta, saobraćaj se u tom delu grada odvija otežano. Kako se može videti na saobraćajnim kamerama, dugačke kolone vozila formirane su na pristupu Autokomandi, u smeru ka centru grada, kao i na Trgu Slavija i u ulicama koje ga okružuju.

.

U Bulevaru oslobđenja odvijaju se pripremni radovi na tramvajskim bašticama koji će trajati do 28. juna. Zbog toga su Katićeva, Birčaninova, Nebojšina, Tiršova, Pasterova, Ohridska, Kneginje Zorke i Krušedolska ulica “slepe” i iz njih ne može da se ulazi u Bulevar niti da se iz njegovog pravca skreće.

Saobraćaj se tokom radova u 1A fazi odvija dvosmerno po sredini ulice, u po jednoj saobraćajnoj traci za svaki smer.

Pešački prelazi locirani su na Trgu Slavija i kod Nebojšine i Tiršove ulice, a parkiranje u Bulevaru je ukinuto.

Tokom izvođenja radova promenjen je i režim rada linija jabnog gradskog prevoza tako što su tramvajske linije 9, 10 i 14 privremeno ukinute, a uspostavljena je tramvajska linija 9L na relaciji Kalemegdan – Trg Slavija - Savski trg – Blok 45. Takođe je uspostavljena privremna autobuska linija 9A na relaciji Trg Slavija - Banjica 2.

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja, na delu od Trga Slavija do Veterinarskog fakulteta, prema „Projektu saobraćajne signalizacije za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji ulica Trga Slavija i ulice Bulevar oslobođenja – Faza 1“ važi posebna organizacija saobraćaja. Radovi će se izvoditi po fazama i to:

Faza 1A: u periodu od 17.6.2017. godine do 28.6.2017. godine, doći će do sledećih izmena u saobraćaju:

- Bulevar oslobođenja, deonica od Trga Slavija do Veterinarskog fakulteta:

• saobraćaj se odvija dvosmerno po sredini ulice, u po jednoj saobraćajnoj traci za svaki smer;

• pešački prelazi biće locirani na Trgu Slavija i kod Nebojšine - Tiršove ulice;

• parkiranje se ukida;

- Ulica Skerlićeva, jednosmerna od Nebojšine do Braničevske;

- Ulica Nebojšina, deonica od Skerlićeve do Pasterove, slepa i dvosmerna, parkiranje se ukida sa leve strane (do parka koji se nalazi između Ulice Nebojšine i Bulevara oslobođenja);

- Ulica Krušedolska, deonica od Bulevara oslobođenja do Svetog Save, slepa i dvosmerna, parkiranje se ukida sa desne strane (do Karađorđevog parka);

- Ulica Brane Crnčevića (Ohridska), slepa i dvosmerna, parkiranje se ukida;

- Ulica Kneginje Zorke, deonica od Bulevara oslobođenja do Svetog Save, slepa i dvosmerna;

- Ulica Pasterova, deonica od Deligradske do Dr Subotića starijeg, slepa i dvosmerna;

- Ulica Tiršova, deonica od Bulevara oslobođenja do Katićeve, slepa i dvosmerna;

Ulica Katićeva, deonica od Tiršove do Birčaninove, dvosmerna;

- Ulica Katićeva, deonica od Birčaninove do Bulevara oslobođenja, slepa i dvosmerna;

- Ulica Deligradska, deonica od Trga Slavija do Birčaninove, jednosmerna od Slavije ka Birčaninovoj;

- U ostalim ulicama važi režim saobraćaja koji je funkcionisao pre početka izvođenja radova na Trgu Slavija;

Tokom izvođenja radova u fazi 1A menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način:

• linije br.9, 10 i 14 se privremeno ukidaju,

• uspostavlja se tramvajska linija br. 9L na relaciji Kalemegdan/Donji grad/ – Trg Slavija - Savski trg – Novi Beograd /Blok 45/;

• uspostavlja se privremena autobuska linija br. 9A na relaciji Trg Slavija - Banjica 2. Vozila će saobraćati na sledećoj trasi: Trg Slavija – Bulevar oslobođenja - Vojvode Stepe – Bebelova - Baštovanska – Paunova – BANjICA 2.

• vozila sa linija br.30, 39, 42, 47 i 59 će iz pravca Autokomande saobraćati do Trga Slavija, gde će vršiti promenu smera kretanja, umesto do terminusa Trg Slavija „Birčaninova“;

• vozila sa linija br. 31, 33, 36, 48, 78, 83 i E9 neće menjati trasu;

• linije br.2 će saobraćati redovnom trasom.

Tokom radova u okviru Faze 1A vozila sa linija br. 9A, 30, 39, 42, 47 i 59 će kao dolazno/polazno stajalište koristiti ''Trg Slavija'' (šifra 1691), dok će vreme polaska čekati na perifernim terminusima.

Faza 1B: u periodu od 29.6.2017. godine do 28.8.2017. godine.

Tokom izvođenja radova u fazi 1B ostaje na snazi režim rada linija JGP-a definisan u fazi 1A izuzev režima rada linija koje saobraćaju do terminusa Trg Slavija „Birčaninova“:

• vozila sa linija br.30, 39, 42, 47 i 59 će iz pravca Autokomande saobraćati delimično izmenjenom trasom i to: Bulevarom oslobođenja do Trga Slavija, zatim ulicom Deligradskom, Katićevom, Birčaninovom, a u povratku redovnom trasom.

• vozila sa pomenutih linija će vreme polaska čekati na novouspostavljenom stajalištu u ulici Birčaninova, neposredno pre nailaska na raskrsnicu sa Bulevarom oslobođenja, gledajući iz pravca Deligradske ulice.

Vozila sa linije br. 9A će kao dolazno/polazno stajalište koristiti ''Trg Slavija'' (šifra 1691) u obe faze. Takođe, vozila će pored postojećih stajališta na trasi koristiti i privremeno uspostavljeno stajalište „Vračarska 1“ u Baštovanskoj ulici (u visini postojećeg tramvajskog stajališta „Vračarska“), smer ka Banjici 2.

Pratite nas i na Viberu!

Vozila JGP će tokom radova koristiti sva postojeća stajališta i privremeno izmešteno stajalište „Karađorđev park“ u Bulevaru oslobođenja u smeru ka Autokomandi, na poziciju neposredno po prelasku raskrsnice sa Tiršovom ulicom, gledano iz pravca Trga Slavija. Tokom izvođenja radova ukida se stajalište Trg Slavija/Bulevar oslobođenja/ u Bulevaru oslobođenja, u oba smera.

Izvor: N1, bgsaobracaj.rs