Vučić počeo razgovore o mandataru, razgovori od 9 do 18h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obaviće danas konsultacije sa predstavnicima izbornih lista o kandidatu za predsednika Vlade Srbije.

.

Svi sastanci biće održani u zgradi Predsedništva, Andrićev venac 1, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Delegacija koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, predvodjena šefom poslaničke grupe SNS-a Aleksandrom Martinovicem, stigla je nešto pre 9.00 u Predsedništvo Srbije naprvi zakazan razgovor.

Delegaciju koalicije SNS-a čine i predsednik partije Ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić, Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljaljić, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i potpredsednica SNS-a Marija Obradović.

Pratite nas i na Viberu!

Redosled daljih konsultacija:

10.00 - Izborna lista: IVICA DAČIĆ - Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) - Dragan Marković Palma

11.00 - Izborna lista: DR VOJISLAV ŠEŠELj - SRPSKA RADIKALNA STRANKA

15.00 - Izborna lista: ZA PRAVEDNU SRBIJU - DEMOKRATSKA STRANKA (NOVA, DSHV, Z ZS)

16.00 - Izborna lista: DOSTA JE BILO - SAŠA RADULOVIĆ

17.00 - Izborna lista: DVERI - DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE - SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ - BOŠKO OBRADOVIĆ

18.00 - Izborna lista: BORIS TADIĆ, ČEDOMIR JOVANOVIĆ - SAVEZ ZA BOLJU SRBIJU - Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka.

Predsednik Vučić je u subotu u Kranju rekao da će ime mandatara saopštiti posle povratka iz glavnog grada Kazahstana Astane, gde će, kako je planirano, boraviti od 8. do 10. juna, odnosno, kako je ranije najavio, ići će se u Skupštinu Srbije izmedju 12. i 18. juna.

Vučić je 30. maja kazao da ima u vidu tri kandidata za svog naslednika na mestu premijera. "Jedna opcija je neko iz SNS. Jedna opcija je SPS, odnosno Ivica Dačić. Sa njima smo izgradili dobre odnose poverenja. Zahvalan sam im na podršci. I može da bude neko ko nije član nijedne stranke. I, u tom smislu, imam tri kandidata u glavi", rekao je Vučić na TV Pink.

Generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković rekao je će predsednik Srbije održati konsultacije sa predstavnicima izbornih lista u ponedeljak i utorak, a da se između 11. i 15. juna može ocekivati da se saopšti ime mandatara za sastav nove Vlade Republike Srbije.

Pozivu će se odazvati SPS, LDP, DS S, to neće učiniti Dveri, DS, D JB, a SRS će o tome odlučiti danas.

Izvor: b92.net/Tanjug/Beta