U prvom planu: Autorka Harija Potera prokomentarisala Trampa i premijera Crne Gore

Autorka knjiga o čarobnjaku Hariju Poteru Džoana K. Rouling komentarisala je na svom Tviter nalogu neobičnu situaciju iz Brisela, kada je američki predsednik Donald Tramp odgurno Duška Markovića na samitu NATO u Briselu da bi izbio u prvi plan.

.

"Ti mali, mali, maleni čovece", napisala je britanska književnica Džoana K. Rouling na "Tviteru" uz snimak Trampa koji odguruje Markovića.

Situacija u kojoj je američki predsednik Donald Tramp odgurnuo Duška Markovića na samitu NATO u Briselu kako bi izbio u prvi plan, izazvala je indignaciju na Balkanu i privukla pažnju na društvenim mrežama, iako ga je sam premijer Crne Gore ocenio kao "bezazlen događaj", preneo je AP.

Kako navela američka novinska agencija, na društvenim mrežama u regionu najčešći naslovi su: "Amerika na prvom mestu" i "Kud si krenuo?".

"Video sam samo reakcije na društvenim mrežama. To je jednostavno jedna bezazlena situacija", rekao je Marković novinarima na samitu.

Umesto da bude uvređen, on je iskoristio priliku da zahvali Trampu na podršci članstvu Crne Gore u NATO, navodi AP.

Marković je dodao da je u svakom slučaju "prirodno da predsednik SAD bude u prvom redu".

Predsednik SAD Donald Tramp gurnuo je juče premijera Crne Gore Duška Markovića po strani, kako bi bio u prvom planu na NATO samitu u Briselu.

Na snimku se jasno vidi kako Tramp levom rukom snažno gura Markovića u stranu, potom izlazi u prvi plan i namešta odelo, preneo je Rojters.

Snimak, na kome se vidi da se Marković nasmešio na ovakav Trampov gest, ubrzo se proširio po internetu.

.

Izvor: tanjug, novosti