Danas oblaci i kiša, a sutra žuti alarm!

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno i malo hladnije, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom, a najviša dnevna temperatura biće 14 stepeni.

.

Pratite nas i na Viberu!

Pre podne na severu, po podne i uveče i u ostalim krajevima, očekuje se prestanak padavina i postepeno razvedravanje, saopštio je Republički hidrometorološki zavod.

Duvaće umeren i jak, severozapadni vetar, po podne u slabljenju. Jutarnja temperatura biće od 0 C na jugoistoku do 7 C stepeni u Timočkoj Krajini, najviša dnevna od 10 do 14.

U Beogradu će danas biti umereno i potpuno oblačno i malo hladnije, povremeno sa kišom uz umeren i jak severozapadni vetar.

Po podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje uz slabljenje vetra. Jutarnja temperatura oko 6 C stepeni, a najviša dnevna biće oko 11 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 30. aprila, do petka će biti pretežno sunčano uz postepeni porast temperature.

Samo će još u ponedeljak i utorak jutra biti hladna, ponegde sa slabim prizemnim mrazem.

Usled niskih temperatura u ponedeljak će na teritoriji cele Srbije biti na snazi žuti meteoalarm koji znači potencijalno opasno vreme. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i ne preduzimati nepotrebne rizike.

U petak prolazno naoblačenje, mestimično sa kišom, pljuskovima sa grmljavinom i padom temperature. Za vikend suvo, uglavnom sunčano i malo toplije.

Izvor: Tanjug