Vučić: “Ne plašim se ja čak ni samog straha"

"I pored bezbroj probema i saveta, odlučio sam da prihvatim kandidaturu za predsednika Srbije, jer Srbija nema puno vremena i na vlast ne smeju da se vrate oni koji su uništili zemlju", rekao je premijer i lider SNS Aleksandar Vučić i dodao: "Hteli su da me imaju na crti, ja im na tu crtu izlazim".

.

Vučić je naveo da se ne plaši, iako su “mnogi hteli njegovu glavu”:

- Oni koji su nam već tolike godine pojeli, u prošlosti treba da ostanu. Ne plašim se ja čak ni samog straha, ne plašim se ni njihovih para, a milione su već potrošili, mi ni dinara, ne plašim se ni njihovih stranih saveznika. Plašim se da ne pobede Srbiju, da je ne pobede, ne unize.

Kaže, odlučio je da prihvati kandidaturu zato što veruje da su ovoj zemlji potrebni rad, stabilnost, investicije, nove bolnice i budućnost.

- Zato sam ovo prihvatio, da ne bismo zakasnili, da otvorimo nove fabrike, nove bolnice, nove škole. Dodao je i da prihvata “tešku kampanju koja nas čeka" i da on nije kandidat samo SNS.

- Zajednički možemo da se borimo SPS, PUPS, PS, SDPS Rasima Ljajića, JS Dragana Markovića Palme, Pokret snaga Srbije, video sam se sa Ištvanom Pastorom. Ne zaboravite da smo u ovom mandatu uspeli da uspostavimo bolje odnose i poverenje sa našim koalicionim partnerima, da ne tražimo dlaku u jajetu.

Vučić je rekao da prihvata kandidaturu zato što neko mora da stane na vrata kad prošlost zakuca, ističući da "prošlost sada maljevima kuca i hoće da provali u našu kuću".

- Takvima mora da se stane na put, da budu vraćeni tamo gde pripadaju, u političku prošlost. Boriću se za svoju zemlju sa vama, idemo zajedno da ih pobedimo, rekao je Vučić okupljenim članovima Glavnog odbora SNS.

Izvor: B92