Amerika: Roditelji u autu predozirani, deca na zadnjem sedištu

Uznemirujući slučaj zanemarivanja dece dogodio se u Floridi. Bračni par se onesvestio na prednjim sedištima automobila od predoziranja drogom.

.

U tom trenutku njihove dve ćerke, stare 18 i pet meseci, bile su na zadnjem sedištu automobila Oko njih je pronađena velika količina droge koju su konzumirali pre nego su se onesvestili.

Kako piše ABC, policija je par uhapsila na benzinskoj pumbi oko osam ujutro po lokalnom vremenu u mestu Sarasota. Na bezbednosnim kamerama sa benzinske pumpe videlo se kada su Vilijam Bilard i Delani Krisindžer došli te kako je u to vreme napolju još bio mrak. Kupci koji su rano ujutro došli na pumpu su primetili onesvešćen par i dvoje dece na zadnjem sedištu. Pozvali su policiju i blokirali njihov automobil svojim automobilima kako par ne bi mogao da pobegne.

Erik Roundtri koji je zaposlen u obližnjem restoranu i koji je bio tamo tog jutra rekao je: "Zapravo ne znamo što je zavisnost dok ne vidimo ovako nešto i to me jako rastužuje. Odrasla ste osoba i možete raditi šta god hoćete, ali nemojte mešati svoju decu u to. To dvoje nevine dece nije trebalo da imaju veze sa ovim, ali sada su i ona potresena."

Deca su im oduzeta i trenutno su kod drugih članova porodice.

Ovo nije prvi takav slučaj u SAD. Nedavno je u Ohaju pronađen par u nesvesti na prednjem sedištu dok je njihov sin bio pozadi. Nekoliko meseci ranije je pronađena majka s detetom u autu koja je takođe bila u nesvesti, dok je dete plakalo na zadnjem sedištu. U septembru je majka sa svojom ćerkom došla u prodavnicu pod uticajem narkotika, te se u jednom trenutku onesvestila. Internetom se proširio video sa sigurnosne kamere na kojem devojčica plačući pokušava da probudi svoju majku.

.

Izvor: B92