Info

Crveni alarm za celu Srbiju: Ledeni dani do srede i do -25°C!

U Srbiji će do srede biti veoma hladno, nastavljaju se ledeni dani sa jutarnjom temperaturom od -18 do -10 stepeni a lokalno i niže, oko -25 stepeni.
08.01.2017. - 09:09h

Najviša dnevna od -12 do -5 stepeni. Crveni meteoalarm zbog niskih temperatura na snazi je za teritoriju cele Srbije.

Danas će na severu i zapadu zemlje biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno i potpuno oblačno, na istoku i jugoistoku ponegde provejavanje slabog snega.

Vetarslab i umeren, severozapadni, na istoku i u planinskim predelima jak. Jutarnja temperatura biće od -18 do -13 stepeni, u planinskim predelima oko -25 C, a najviša dnevna od -12 do -7 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod. 
Uveče i tokom noći postepeno naoblačenje sa istoka, mestimično sa slabim snegom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

Crveni meteoalarm označava vrlo opasno vreme. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

U Beogradu će tokom većeg dela dana biti pretežno sunčano i veoma hladno uz slab i umeren severozapadni vetar. 

Jutarnja temperatura od -16 do -13 C, najviša dnevna oko -7 stepeni. Uveče postepeno naoblačenje, a u toku noći u pojedinim delovima grada slab sneg. 
Prema prognozi za narednih nedelju dana, u ponedeljak će biti oblačno, mestimično sa slabim snegom. 
Do četvrtka u vecini krajeva suvo, samo se u utorak i sredu na jugoistoku i istoku ocekuje provejavanje slabog snega. 
Od petka oblačno, mestimicno sa snegom. 
Do srede veoma hladno - ledeni dani - u jutarnjim satima sa umerenim i jakim mrazem, zatim postepeni porast temperature. 
Vanredna situacija proglašena je u opštinama Sjenica, Medveđa, Aleksinac i Blace, a pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su više od 113 ljudi