Beker dobio otkaz: "Ispunili smo ciljeve"

Legendarni Nemac i jedan od najboljih tenisera današnjice okončali su saradnju posle tri godine i 25 osvojenih turnira.

.

Đoković je tokom saradnje sa Bekerom osvojio šet Gren slem titula, po dva Australijen opena i Vimbldona, po jednom US Open i Rolan Garos, koji mu je bio prvi u karijeri.

Međutim, poslednjih šest meseci Đoković je izgubio formu koja ga je krasila godinama, ostao je bez dva GS, doživeo je debakl na Olimpijskim igrama i ostao bez prve pozicije na ATP listi posle više od 200 nedelja.

U tom periodu u njegov stručni štab je, osim Bekera i dugogodišnjeg glavnog trenera Marjana Vajde, uključen i kontroverzni Španac Pepe Imas kao motivator koga su britanski mediji nazivali sektašem.

Sve se preokrenulo posle istorijskog trijumfa u Parizu, usledio je žestok pad forme Đokovića, koji nije krio da mu tenis više nije bio prioritet, a Beker je na to ukazivao izjavama o slabijem ritmu treninga na Vimbldonu.

Nemac je branio svog štićenika istakavši da razume njegovu želju da se "opusti" posle nekoliko godina žestokog ritma i posveti porodici, ali nije podržavao dolazak Imasa i forsiranje njegovog sistema "ljubavi i mira", pa on i Vajda nisu bili uz Đokovića na Mastersu u Parizu na kojem je Srbin i ostao bez prvog mesta.

Đoković je čak gostovao Imasu u Marbelji prilikom njegovog višečasovnog programa meditacije gde ga je opisivao kao gurua zbog prihološkog pristupa.

Nakon što je na kraju godine doživeo i potpuni slom na Završnom turniru u Londonu, rastanak je bio neminovan.

"Nakon tri veoma uspešne godine Boris Beker i ja smo zajednički odlučili da završimo saradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti, i ja mu se zahvaljujem na saradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti. S druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmereni pre svega da održim ne samo dobar nivo igre, nego i da napravim dobar raspored i nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke", saopštio je Novak Đoković.

.

Izvor: b92