AMSS poklonio bajseve Zavodu za vaspitanje dece i omladine

Auto-moto savez Srbije u saradnji sa JKP “Parking servis”, a uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Agencije za bezbednost saobraćaja (ABS), danas je u Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu sproveo akciju dodele bicikala i kaciga za bicikliste u cilju razvijanja svesti o bezbednosti u saobraćaju kod socijalno ugroženih kategorija društva.

.

Tom prilikom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili predsednik AMSS Mirko Butulija, predstavnica ABS-a Mila Lazarević, direktor Zavoda za vaspitanje dece i omladine Dragan Rolović, kao i ministar Aleksandar Vulin.

AMSS se godinama u nazad trudi da akcijama koje sprovodi doprinese povećanju bezbednosti u saobraćaju, a posebnu pažnju usmeravamo na decu koja su u ovom slučaju i najugroženija, rekao je predsednik AMSS Mirko Butulija. Nadam se da će ova akcija doprineti većem uključivanju onih kategorija dece koja nemaju priliku da o bezbednosti u saobraćaju uče u krugu svojih porodica i siguran sam de će ustanova u kojoj se nalazimo na najbolji način umeti da iskoristi pomoć svih nas koji smo danas ovde, istakao je Butulija.

Agencija za bezbednost saobraćaja za ovu priliku obezbedila je deci iz Zavoda reflektujuće prsluke, svetla i flašice za bicikle kako bi na što bolji način doprinela sprovođenju ove akcije koja je neizbežan korak na putu ka bezbednom učestvovanju u saobraćaju, istakla je Mila Lazarević.

Direktor Zavoda za vaspitanje dece i omladine, Dragan Rolović, zahvalio se predstavnicima svih institucija koji su pokrenuli ovu inicijativu, što je, kako je naveo, od nemerljivog značaja za decu koja nisu imala priliku da odrastaju u zdravom okruženju.

Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, istakao je da je dužnost ministarstva da kontinuiranim radom doprinese boljem razvoju ove dece, posebno se zahvalivši AMSS i JKP “Parking servis” na inicijativi koju su ovom akcijom pokazali, uz napomenu da bi svi činioci ovog društva trebalo da svojim radom doprinesu boljem i sigurnijem razvoju sve dece u Srbiji.

AMSS u toku sledeće nedelje u Zavodu za vaspitanje dece i omladine organizovaće predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju, kako bi edukovao što veći broj dece i podstakao razvijanje svesti o saobraćajnoj kulturi u svim socijalnim slojevima našeg društva.