Bravo Tanja! Posle ispovesti u "Život priča", Jelena Nađ pozvana u policiju!

Pre nego što je emisija "Život priča" sinoć emitovana, voditeljka Tatjana Vojtehovski dobijala je odvratne uvrede zbog gošće Jelene Nađ, bivše supruge bivšeg fudbalera Alberta Nađa. Ali, samo nekoliko sati posle emitovanja emisije, Jelena Nađ pozvana je u policijsku stanicu 29. novembar da da izjavu. Možda ćutanje nije zlato. Možda je emisija "Život priča" primer da se emisije ne završavaju odjavom i gašenjem reflektora, već paljenjem sijalica u mraku u kom žive žrtve nasilja, svuda oko nas, neme i nezaštićene.

.

Srbiju je danas probudio tvit Tatjane Vojtehovski: "Jelena Nađ je upravo pozvana iz policijske stanice 29. novembar da da iskaz o nasilju u porodici. Tim #ŽivotPriča ponosan zbog efekta emisije".

.

Za portal PRVA.RS Tanja kaže da je, sa druge strane, u emisiji pokazano svedočanstvo nasjtarijeg sina Jelene i Alberte Nađ , odnosno iskaz koji je on već dao policiji , a koji se tiče porodičnog nasilja, tako da ostaje nejasno zašto po tom iskazu deteta ništa nije preduzeto.

Prva emisija u novoj sezoni, pod nazivom „Neka čeka pravda“, bukvalno je zapalila društvene mreže. Kako obično biva posle priča čiji su svedoci gosti u serijalu „Život priča“, burne polemike ne jenjavaju danima posle emitovanja. Ali, važnije od toga, ne jenjava ni reakcija države.

- Reakcije ljudi ido od zgražavanja do osude žrtve što je, nažalost, prisutno u našem društvu i što je jedna od najvećih anomalija našeg društva. Društvo u kome živimo je toliko nasilno da se stiče utisak da se nasilje na neki nači promoviše. Nasilna je komunikacija u javnom diskursu, nasilna je komunikacija u političkom životu, nasilje je vezano za sport, nasilje je u školama, nasilje je na društvenim mrežama…. Okruženi smo nasiljem na svakom koraku. Svedoci smo mnogih akcija koje imaju za cilj da okuraže žene da prijave nasilje a onda te iste žene završavaju u rubrikama Zabava ili su izložene dodatnom nasilju na internetu na društvenim mrežama.

Vojtehovski smatra da smo posebno tolerantno društvo prema nasilju nad ženama.

- Čak i mediji pravdaju nasilje, pa i time što dozvoljavaju komentare ispod članaka koji su krajnje uvredljivi za žrtvu, u kojima se za nasilje traži opravdanje i u kojima se žrtva progalsi za krivca za tren oka. Moramo da uradimo svi zajedno na promeni stanja svesti svih nas. I da stvarno i suštinski ohrabrimo žene da o tome govore javno, a ne samo forme radi i akcije radi akcije.

Jelena Nađ: Tukao me je u trudnoći, tukao me je celu noć i pokušao da me siluje pred decom...