Zvezda serije "Mala supruga" EKSKLUZIVNO ZA PRVA.RS: Možda Branko uspe da nađe snagu i lupi šakom o sto...

Serija "Mala supruga" koja se prikazuje na Prvoj televiziji snimana je po istoimenom romanu naše proslavljene spisateljice Milice Jakovljević Mir-Jam. Smeštena je u sadašnje, moderno doba, a iz epizode u epizodu bolje upoznajemo selo u Vojvodini u kom se radnja serije odigrava, njegove stanovnike i spletke koje priređuju jedni drugima, a u centru dešavanja je ljubavna priča Đurđe i njenog supruga Branka, kog tumači glumac Nikola Malbaša.

Izvor: Anđelija Tasić  |  
Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
.

Malbaša je prvi glumačku ulogu dobio sa svega 11 godina. Njegov talenat su i tada prepoznali, a pohađanjem Fakulteta dramskih umetnosti, poriv za glumom i talenat su samo dodatno iskristalisani. U ekskluzivnom intervjuu za portal PRVA.RS, glavni lik serije "Mala supruga" je pokušao da publici približi lik Branka...

Da li biste na Brankovom mestu neke stvari radili drugačije i šta mislite da je njegova najveća greška?

"Njegova najveća greška je ta što stvari ne seče u korenu. U odnosima sa ženom, njenom porodicom, svojom bivšom - na momente i sadašnjom, Hadži Orlovićem koji mu preti i pritiska ga, on zaboravlja na sebe. Gubi konce, dok ne preseče. Neću da otkrivam previše, ali možda i uspe da nađe snagu, lupi šakom o sto i posluša svoje srce..."

Da li imate neke sličnosti sa njim, a u čemu se potpuno razlikujete?

"Branko i ja smo poprilično različiti. U mnogim situacijama u kojima se on nalazi, ja bih drugačije postupio."

Da li možete da nam otkrijete neke zanimljivosti sa seta, ko najviše zbija šale, ko vas motiviše i inspiriše?

"Zanimljivosti ima dosta, uglavnom sam ja taj koji pravi smicalice, ali na kraju dana se svi dobro ismejemo. Najviše se radujem improvizacijama. Kolege su divne! Najizazovnije scene su mi one koje delim sa Zoranom Ćosićem koji igra Hadži Orlovića, jer je njegov i Brankov odnos izuzetno zaoštren. Uvek se kreću po ivici noža. O devojkama ne bih trošio reči, mislim da se vidi koliko uživamo!"

Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
.

U kom pravcu će se razvijati Đurđicin i Brankov odnos, da li mislite da se on ogrešio o Đurđicu?

"Branko se jeste ogrešio o Đurđu, ali postoji i debeo razlog za to, a to je pretnja, odnosno ucena koja mu je zakomplikovala život i okrenula ga za 180 stepeni."

Šta biste voleli da gledaoci "Male supruge“ znaju i imaju na umu tokom gledanja serije? Da li očekujete da će Branko naići na razumevanje publike?

"Treba znati da svaki lik ima svoj unutrašnji svet i razlog zašto nešto radi. Branko nije klasičan dobrica iz romantične komedije, on ima vrlo teške dileme, i često se nalazi u ozbiljnim životnim situacijama."

Ovo nije prvi put da vas gledamo na Prvoj televiziji, imali ste uloge u serijama "Andrija i Anđelka", "Urgentni centar" kao i u "Kolu sreće" u kojoj ste tumačili lik Đorđa Ristića. Koja rola vam je više ’legla’– Branko ili Đorđe?

"Volim i jednu i drugu, i potpuno su različite. Uloga Đorđa je dosta rasterećenija i mekša, iako je i on prošao nezamislive stvari, što saznajemo pri kraju serije…"

Do sada smo vas gledali u pozorištu, na malim, ali i na velikim ekranima. Koji je najveći izazov sa kojim ste se suočili tokom glume "na daskama koje život znače", a koji je najuzbudljiviji deo glume pred kamerama? Šta najviše žrtvujete zbog glumačkog poziva?

"Pozorište je baza, kao kuća, kao trening, a kamere su kao neka egzotična ljubav. Volim i jedno i drugo. U pozorištu svaka premijera, svaka nova uloga, svaki novi proces predstavlja izazov. Pred kamerama je drugačije. Kao more i planina. Radujem se i jednom i drugom. Zbog glumačkog poziva najviše žrtvujem slobodno vreme. Takav je posao, ali ga volim."

Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
.

Da li ste oduvek želeli da se bavite glumom ili ste kao dete maštali o nekoj drugoj profesiji?

"Od malih nogu me privlače sve umetnosti. Gluma je izgleda bila najjača. Voleo bih i da igram nekog slikara, vajara, muzičara…"

Ko je Vaš glumački uzor i zbog čega?

"Ima ih puno, i među kolegama sa kojima radim. Volim da posmatram kako ko pristupa svojoj ulozi, svom tekstu. Zanimljivi su mi različiti načini rada. Nemam konkretnog idola. Pratim i inostrane glumce, francuske, američke. Voleo bih i da se otisnem u nekom trenutku, kada osetim da je trenutak."

Šta radite kada se ne bavite glumom, kako provodite svoje slobodno vreme, da li imate hobi?

"Vozim motor i putujem. Putovanja su sve. Shvatimo koliko je svet veliki i lep, kakvih sve ljudi ima…"

Autor: Anđelija Tasić