Tri novogodišnja pitanja za Tanju Vojtehovski

Nova godina je i pravi je momenat da se život uzme u svoje ruke. Voditeljka emsije "Život priča" otkrila nam je svoje novogodišnje želje, ali i u čemu je sličnost borbe sa vetrenjačama i borbe sa ugljenim hidratima.

.

Kako je biti Tanja Vojtehovski na kraju 2017?

- Prezadovoljna sezonom "Život priča" koja je iza mene, presrećna zbog toga što, kad svedem račune za ovu godinu, imam gde da legnem, čime da se pokrijem, petora vrata na koja mogu da zakucam u pola noći, što mogu da hodam, vidim, čujem… Izudarana nekim zabludama i zahvalna jer su me iste spojile sa ljudima sa kojima se možda nikad ne bih spojila, što su to oni ljudi koji nemaju problem da govore naglas i kažu iako znaju da će svetina uzvratiti kamenjem. Srećna suštinski zbog mnoštva trenutaka koje sam imala sa dragim ljudima, ma kako ovo zvučalo kao floskula. Srećna što me ne zanima kako će nekom da zvuči ovo što govorim. Ponosna na ekipu "Život priča", na novinarke Marijanu i Kseniju za koje me je sam Bog pogledao kad mi ih je poslao u život. Preponosna jer se ne nerviram zbog stvari zbog kojih bi ranije na plafonu visila od nerviranja. Rešena da nastavim da se igram igre "nazivajmo stvari pravim imenima". Presrećna zbog promena u životu mojih prijatelja koje su se sve dogodile u ovoj godini. Rešena da se vratim na tempo treninga - sedam u pet dana.

Šta bi volela da ostane u ovoj godini, a da se dogodi u sledećoj?

- Ja sam stava da prošlost ne postoji. Da mi nismo sazdani od onoga što se dogodilo već od našeg doživljaja. Sve što se dogodilo trebalo je da se dogodi. Sve ima neki razlog. Možda mi nemamo sposobnost da sagledamo te razloge u realnom vremenu, ali ne znači da oni ne postoje. Šta bih volela da se dogodi u sledećoj godini? Da izbacim ugljene hidrate uveče. Ovo se neće dogoditi, ali ste me pitali šta bih volela. Volela bih da se Slavici Burmazović vrate deca iz Turske. Volela bih da se usvoji Aleksin zakon. Volela bih da svaki čovek se 1. januara probudi sa građanskom svešću.

Da možeš da odvedeš Deda Mraza na neko mesto, gde bi ga odvela?

- U sve domove za siročad na svetu i sve dečje bolnice na svetu.

Dragi ljudi, PRVA.RS želi vam da vam u 2018. sve bude po volji i želji!