Svi su jedva čekali novi Isakov nastup, a onda ga je OVA DEVOJKA (19) zasenila na sceni! Đorđe bio brutalno iskren: Ovo ne smeš...

Ljubitelji "Zvezda Granda" s nestrpljenjem i velikom pažnjom čekali su da u šestom krugu gledaju i slušaju Isaka Šabanovića (25) iz Bijelog Polja. Očekivanja su bila prevelika, kao i njegova odgovornost, budući da je već sa prvim pojavljivanjem skrenuo ogromnu pažnju javnosti i čuvene šestorke.

Isak i Belma, foto: Youtube Printscreen/ Zvezde Granda
Isak i Belma, foto: Youtube Printscreen/ Zvezde Granda
.

I konačno je došao i taj dan! Isak je ukrstio mikrofon sa Belmom Huseinefendić (19) iz Tuzle koja se do zadnjeg atoma snage borila sa favoritom takmičenja. Ali obrt se desio u poslednjoj sekundi duela i na kraju iznenadio sve.

Đorđe jedini od žirija nije dao glas Isaku, a kao razlog naveo je grešku koju ne može tek tako da mu oprosti.

- Isače, mene će razapeti na krst zbog ovoga, ali ovo ne smeš svom mentoru da uradiš. Nestalo ti je vazduha, bled si bio u nastupu - počeo je da objašnjava Džordž i otkrio da se znaju mnogo pre "Zvezda Granda" i da ga je upravo on i nagovorio da se prijavi. Ali enormna popularnost i slava koju je mu je donelo prvo pojavljivanje u takmičenju zasmetalo je rokeru.

- Jedan nastup te je povukao na pogrešnu stranu, umesto da se okreneš takmičenju i svom mentoru Aleksandru Miliću Miliju - rekao je Džordž, pa mu zamerio što je tokom takmičenja počeo da reklamira kladionice, zatim kliniku za mršavljenje i stomatološku ustanovu.

- To ti sklanja fokus sa takmičenja - smatra roker, dok je za Belmu rekao da je bila sjajna večeras.

Sa njegovim mišljenjem se delimično slaže i Marija Šerifović, koja takođe blagu prednost daje Belmi.

- Poenta je da se iz kruga u krug budeš sve bolji i bolji - rekla je Marija Isaku i zamerila mu na umoru i na greškama koje je pravio tokom nastupa.

- Večeras kao da si malo cvrnuo, kao da ti je nestalo malo benzina (energije). Ali zato je Belmi ovo večeras najbolji krug u ovoj sezoni i mislim da može još bolje od ovoga - rekla je Šerifovička, na šta se nadovezao Bosanac i pitao Isaka da li zna pesmu "Ne može nam niko ništa.

Nakon što je takmičar odgovorio potvrdno, Boske je prokomentarisao duel koji je izazvao polemiku u žiriju.

- Imali smo priliku da pogledamo dva izuzetna pevača i dečka koji je već zvezda, koji već hara. "Zvezdama Granda" je dobrodošlo da budeš ovde, ali kada govorimo o čistoti pevanja, moglo je to mnogo bolje - rekao je Bosanac, dok je Isak odgovorio da se slaže.

- Prvi put mi se dešava da izađem ovde i da mi podrhtava glas, na to nisam navikao - odgovorio je takmičar, a Marija dodala da to pokazuje da je ponovo imao veliku odgovornost.

- Ovde nema dileme. Imamo zvezdu koja je pečena i zvezdu koja će to biti - dodao je Bosanac.

- Shvatam da si pod pritiskom, ali sad imaš odličnu pesmu za baraž, tako da samo napred - poručila je Bekuta.

Viki se složila sa Bosančevim mišljenjem da je Isak rođena zvezda i dodala da večeras samo nije imao dovoljno atraktivan repertoar.

- Od Isaka se očekuje mnogo jer je tako i počeo. Sad te parametre koje je postavio mora da prati - dodala je Snežana, dok se na iznenađenje svih složila i Jelena Karleuša, inače mentorka njegove protivnice.

Ona je na kraju poručila da je Isak imao dobar nastup, ali da je postavio stepenik više sa prvim pojavljivanjem i da sad ne može da ga stigne. Ona je dodala da od njega svi očekuju da izmisli "toplu vodu", dok za svoju takmičarku nije krila reči hvale.

- Bilo je teško stati pored Isaka, trepela si stravičan pritisak zbog nekog ko je od starta favorit. Muški si se izborila sa samom sobom, iako si se sva tresla. Ja ti čestitam, idi kući srećna i ponosna, pokazala si da si rođena zvezda - rekla je Karleuša Belmi.

Duel Belme i Isaka pogledajte na 1:39:52!

.

Izvor: Grand