Serija koja je oborila sve rekorde gledanosti ponovo je sa vama!

Iz istorije pune uzbuđenja, iz plamena strasti, moći i vlasti, dolazi priča o izdaji i časti priča o ljubavi koja će promeniti zakon! Najveći turski serijski spektakl koji je oboriio sve rekorde gledanosti ponovo je sa vama od ponedeljka, 27. juna, svakog radnog dana u 11.15h!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Uzbudljiva priča o 46-ogodišnjoj vladavini Sulejmana Veličanstvenog, njegovoj doživotnoj ljubavi prema sultaniji Hurem, ali i brojnim dvorskim intrigama...

Serija prati život Sulejmana Veličanstvenog, njegov odnos sa suprugom, majkom, sestrom, a najviše mladom Aleksandrom Lisovskom, ćerkom ukrajinskog pravoslavnog sveštenika, koja kao robinja završava u sultanovom dvoru i postaje njegova doživotna ljubav.

Sultan Sulejman počeo je da vlada carstvom kada je imao 26 godina, nakon smrti svog oca 1520. godine. Nastojao je da izgradi snažnije, nepobedivo i još veće carstvo od onog kojim je vladao Aleksandar Makedonski.

Sulejman je vest o nasleđivanju prestola primio dok je bio u lovu. Nesvestan da će morati da vlada u suprotnosti sa svojim uverenjima i snovima, on ostavlja suprugu Mahidevran i svog sina, princa Mustafu, u palati u Manisi. Sa svojim prijateljem Ibrahimom kreće da preuzme presto u Topkapi palati u Istanbulu.

Dok su oni započinjali dugo putovanje, otomanski brod zaplovio je sa Krima preko Crnog mora, donoseći robinje, kao dar Palati. Tu je bila i Aleksandra Lisovska, ćerka ukrajinskog pravoslavnog sveštenika. Ova mlada devojka oteta je od porodice i prodata u belo roblje. Bila je neprijatna prema otomanskim slugama na brodu, nesvesna da će postati Hurem, sultanija, majka prinčeva, koja će zajedno za suprugom vladati veličanstvenim carstvom i biti svedok mnogih krvoprolića i intriga.

Kao i bacanje sveta pod noge i velika strast koja sultana veže za Hurem imaće veliku cenu. Kada vidi da je njegov najbolji prijatelj i veliki vezir Ibrahim pogubljen, Sulejman će biti prinuđen da naredi pogubljenje rođenih sinova... Igra moći za Hurem će biti krvava i nemilosrdna. Ali ona će prihvatiti sve što vodi do konačne pobede...

Uloge: Halit Ergenč, Merjem Uzerli, Nur Fetahoglu, Selma Ergeč, Okan Jalabih, Burak Ozčivit, Selim Barjaktar

Originalan naziv: MUHTESEM YÜZYIL