Sa 16 godina je delila binu sa Čolom, ali je pre nastupa doživela neprijatnost: "Vratićete se vi..."

Nakon duže pauze u žirijskoj stolici šoua "Nikad nije kasno" imaćete prilike da vidite Kaliopi. Pevačica je odmah po dolasku potvrdila da se i ona uželela Žikine emisije i druženja sa veteranima.

Foto: Prva TV
Foto: Prva TV
.

"Nedostajali su mi ovi bliski susreti sa medijima, prijateljima i dragim kolegama", istakla je sa osmehom.

Brojni festivali samo su deo njene uspešne karijere za koje tvrdi da su joj bili prozor u estradni svet te se pred našim kamera prisetila svojih početaka.

"Kada smo mi krenuli kao mlada grupa imali smo drugačiju zamisao. Zapravo nije bila zamisao da festivali budu naš target u odnosu na to kako želimo da gradimo karijeru, ali da bi nas neko čuo, video i spoznao takav događaj je bio istinsko pravo mesto", počela je priču Kaliopi.

Poput mnogih kolega ni ona neće zaboraviti svoj prvi nastup, a za to ima i dobar razlog.

"Sećam se našeg prvog nastupa u Opatiji 1985. godine. Imali smo generalnu probu i tu su novinari sedeli ipred scene. Ja sam bila devojčica od šesnaest godina, a tu su bile sve najveće zvezde od Zdravka Čolića, ma sve moguće tadašnje zvezde. Kada je došlo vreme da ja nastupim, čula sam da je jedan od novinara rekao "Neki mladi Makedonci anonimni sad pevaju" i krenuli su na pauzu. Ja sam ih samo pogledala i rekla "Vratićete se vi..". Kada smo krenuli da pevamo usred pesme su se vratili i kada smo hteli da siđemo sa scene bila je hrpa novinara koji su nas vukli za ruke. Jedan od njih me je pozvao za intervju i nazvao me devojčice, a onda je Romeo rekao nije ona devojčica za vas ima ona svoje ime i zove se Kaliopi", prisetila se pevačica.

U tri minuta koliko traje pesma narod vidi samo lepu stranu muzike, mada malo ko zna da iza toga stoji višečasovni rad koji ume da bude veoma naporan kako za pevača, tako i za producenta

"Naravno ima tu svega i svačega, od načina kako mi doživljavamo kreiranje neke nove pesme pa do toga kada se posvađamo sa Romeom. Uglavnom svađe krenu iz nekog nezadovoljstva, nekada njegovog, a nekada mog. Naravno pošto on vodi glavnu reč u studiju jer je producent ja sam ona koja treba njega da sluša, ali sam se vremenom izborila da i on mene nekada sluša. U svakom slučaju to uvek završi nečim dobrim i zagrljajem", ispričala je za Grand Online.