Popularni estonski glumac u našoj "Besi": Ko je inspektor Kaspar?

“Besa” je prva srpska serija snimana u Estoniji što je veoma doprinelo njenom kvalitetu! Najpre, tamo nije snimljeno nekoliko kadrova koje tek opisno govore da se junak nalazi na nekoj destinaciji, što često izglada kao da je “zalepljen” na neki stok video. Producenti “Bese” su u Estoniji snimali neke veoma zahtevne scene, poput sudara i podvodnih kadrova, ali i dramskih momenata kojima je Estonija dodala “scandi noir” atmosferu

Foto: Sergej Radović
Foto: Sergej Radović
.

Primera radi, “Besa” je podelila estonske lokacije sa maga hitom Kristofera Nolana “Tenet”. Ali nisu samo lokacije doprinele ovom utisku, već i odličan lokalni kasting u kome se na prvo gledanje izdvojio jedan od najboljih estonskih glumaca Gert Raudsep u ulozi inspektora Kaspara. Kaspar razbarušene frizure i sa obaveznom cigaretom, se prvi put pojavljuje na uviđaju sudara u kome ginu Marija i Vidan Perić.

Foto: Sergej Radović
Foto: Sergej Radović
.

Pošto otkrije da su im biografije pre dolaska u Estoniju obrisane, Kaspar se kasnije sreće i sa kolegom Petritom Kocijem, sa kojim će sarađivati na rešavanju zločina. Kada mu Petrit na pitanje šta mu se desilo sa zavijenom rukom odgovori da je u pitanju sportska povreda, on odgovori “zato se ja ne bavim sportom”. Gert Radusep, bravo i dobrodošao u “Besu”!