Niko ne može da mrzi kao žena ženu. Pitajte Hilari, Gvinet i Kim

Mnoge uspešne žene, bilo da su političarke, glumice, starlete ili modne dizajnerke, suočavaju se sa kritikama, pa čak i otvorenom mržnjom.

.

Taj fenomen je još više pojačan pojavom društvenih mreža. Internet je pun profesionalnih "hejtera", mrzitelja, a u tome često prednjače žene, piše milanski "Korijere dela sera".

O mržnji prema demokratskoj kandidatkinji na američkim predsedničkim izborima 2016. Hilari Klinton ispisane su knjige, a među omraženim licima sa malih i velikih ekrana našle su se "nadobudna" Gvinet Paltrou, "brakolomnica" Kristen Stjuart, "nadmena" Karla Bruni, "prepotentna" Amal Alamudin-Kluni i "vulgarne" Kim Kardašijan i Majli Sajrus.

Uprkos stalnom rastu popularnosti u američkim ispitivanjima javnog mnenja, Klinton i dalje za mnoge Amerikanke ostaje jedna od najantipatičnijih ličnosti na političkoj sceni.

U knjizi "My Life On The Road", poznata američka novinarka i aktivistkinja Glorija Stajnem pokušala je da objasni neprijateljstvo američke žene prema Hilari Klinton.

Ona smatra da mnoge njene sunarodnice jednostavno nisu mogle da oproste bivšoj prvoj dami Amerike što je oprostila suprugu Bilu neverstvo i što je "spasla brak iz čistog interesa".

U Holivudu, o antipatiji koju pobuđuje zvezda filma "Đavo nosi Pradu", En Hatavej, otvoreno se govori u TV emisijama, dok se njena koleginica Gvinet Paltrou našla na samom vrhu liste "najomraženijih" glumica koju je sastavio magazin "Star".

Pojedine zvezde, kao Kim Kardašijan, ženama se ne dopadaju zbog svoje napadne lepote i hiperseksualnosti.

Druge, pak, zato što su stalno namrgođene iako im je "život sve pružio", poput Viktorije Bekam i Kristen Stjuart.

Istraživanje prof. Džojs Benenson sa Harvard Univerziteta pokazalo je da su žene sklone da mrze žene koje su im nadređene, ali da nemaju nikakvih problema da sarađuju sa onima s kojima su na istom profesionalnom nivou.

Izvor: Tanjug