Kuzmić se oporavlja: Tri dana nakon buđenja iz kome šetao decu!

Nasmejan i dobro raspoložen, Ognjen Kuzmić proslavio je trogodišnjicu braka sa suprugom Tamišom odmarajući se u zajedničkom domu u Beogradu u koji je pre samo 16 dana dovezen helikopterom iz Banjaluke na hitnu operaciju.

Ognjen Kuzmić, foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER​
Ognjen Kuzmić, foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER​
.

Kuzmić je proveo pet dana u indukovanoj komi u Kliničkom centru, gde je 17. jula operisan usled preloma obe vilične kosti, jagodične kosti i povreda grudnog koša u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na putu Banjaluka - Prijedor u kojoj je teške povrede zadobio i njegov prijatelj, Bogdan Ilić.

Tri dana nakon buđenja iz kome, komšije su već mogle da vide Kuzmića kako šeta sa sinom Nikolajem i kćerkom Milanom.

Na licu košarkaša Crvene zvezde, sudeći prema fotografijama koje su Tamiša i on delili na društvenim mrežama, sve su teže uočljive posledice saobraćajke u kojoj je Kuzmićev i Ilićev džip posle sudara sa vozilom iz drugog pravca sleteo sa puta, isprevrtao se i završio u jarku.

Očigledan napredak u ranoj fazi oporavka od povreda glave i grudnog koša neće značiti i raniji povratak treninzima i utakmicama od onog koji budu odredili lekari, rekao je u razgovoru za "Informer" portparol crveno-belih Igor Vujčin.

"On se dobro oporavlja i u stalnom je kontaktu sa lekarima. Redovno ide na kontrole i sve ide nabolje. Što se tiče povratka na teren, zasad niko ne može precizno da kaže kada će se to dogoditi. Ipak se radi o povredama glave i grudnog koša, a to nije nimalo naivno. Teško je u takvoj situaciji davati nekakve prognoze", rekao je Vujčin i dodao: "Naš košarkaš se nalazi kod kuće sa porodicom, a za dalje ćemo videti. Potrebno je vreme da se čovek posle ovakvih povreda vrati normalnom životu. Sve ostalo će zavisiti od lekara".

Ovaj list objavio je i da je Bogdan Ilić u petak pušten na kućno lečenje posle operacije u Banjaluci i da se zahvalio pratiocima na društvenim mrežama za poruke podrške koje su mu u međuvremenu stizale.

Izvor: mondo.rs