Gledali ste je u "Očajnim domaćicama", bila je PRVA AFROAMERIČKA MIS Amerike! Zbog OVOG SKANDALA, umalo izgubila sve!

Vanesa Vilijams je danas jedna od najuspešnijih žena u zabavnoj industriji, ali njen put nije bio nimalo lak.

Izvor: 24sedam.rs/Nemanja Vujčić  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Vanesu Vilijams je domaća publika upoznala najbolje kroz njenu ulogu Rene Peri u seriji "Očajne domaćice", gde je igrala dve godine, kao i kroz rolu Vilhelmine Slejter u "Ružnoj Beti".

Međutim, malo ljudi zna da je ona bila prva Afromerikanka koja je postala mis Amerike, ali da je titule morala da se odrekne zbog skandala.

Kako je došla do titule

Vanesa je odbijala da se pojavi u bilo kakvom takmičenju, a onda je u samo šest meseci osvojila titule mis Sirakuze, Njujorka i ultimativno postala mis Amerike.

"Odbijala sam da se takmičim jer nisam verovala da mogu da pobedim zato što nijedna Afroamerikanka do tada nije to uradila. Znala sam da imam sve što treba, ali nisam mislila da će se to desiti", pričala je Vanesa u masterklasu Opre Vinfri, pa dodala:

"Kada sam dobila krunu, kada sam videla moju porodicu i prijatelje kako plaču, tada sam shvatila: "Vau, uradila sam nešto što nisam mislila da ću ikada uraditi u svom životu." Shvatila sam da ću ući u istoriju i da je ta moja pobeda veoma važna".

Kako je ispričala, bilo je pretnji smrću od strane rasista, što joj je teško palo, pa su njeni roditelji čak kontaktirali FBI. Kada bi negde gostovala, na zgradama bi stajali snajperisti, u slučaju da njena bezbednost bude ugrožena.

Ono što joj je smetalo jeste što su i pojedini Afroamerikanci hteli da pretvore njenu pobedu u nešto loše, te govorili da je pobedila samo zato što nema ekstremno tamnu boju kože.

"To je bolelo. Ono sam što sam i pobedila sam zbog toga. Mislila sam da će to biti pobeda za sve nas. Ali sam ubrzo shvatila da to nije slučaj. Rekla sam svom ocu u jednom trenutku da ne mogu da nastavim dalje, jer je previše teško i svi su bili protiv mene. On mi je rekao da je to moj posao i bio je u pravu", ispričala je ona.

Nije se bojala da iznese svoje mišljenje na bilo koje teme, pa je tako šokirala javnost svojim stavovima da žene treba da budu plaćene isto kao muškarci, da žene imaju pravo izbora na abortus i sve ostalo što je tada bilo kontroverzno.

Skandal sa eksplicitnim fotografijama

Nekoliko nedelja pre nego što će se završiti njena "vladavina" kao mis Amerike, Vanesa priznaje da je uspela dosta toga da uradi. Upoznala je predsednika Regana, držala razne konferencije, a dok je davala jedan intervju, usledilo je pitanje koje nije očekivala.

"Rekli su mi da su čuli od izvora da rade na priči o meni za "Penthaus" magazin, te da li sam čula nešto o tome i kako komentarišem. Nisam znala o čemu se radi, oni su rekli da to neće pisati. Radilo se o tome da sam leto pre takmičenja za mis Amerike radila sa fotografom koji mi je govorio kako sam prelepa i kako bi voleo da uradi moje slobodnije fotografije, koje niko neće videti, ja sam se složila, onda je pozvao prijatelja da uradimo neke crno bele fotografije, ja sam pristala, osećala sam se dobro", priča Vanesa i nastavlja:

"Taj fotograf je, kada sam postala mis Amerike, išao od magazina do magazina, želeći da proda te fotografije. Pokušavao je da ih proda, između ostalih, Plejboju, oni su odbili, onda je otišao u "Penthaus" magazin i oni su želeli da ih objave. To su i uradili samo šest nedelja pre nego što će se završiti moja vladavina".

Kako je istakla, najveći strah je imala da kaže svojim roditeljima šta se desilo jer nije želela da ih razočara. No, oni su joj rekli da je vole i podržavaju i da će proći sve zajedno.

Održala je konferenciju za medije i podnela ostavku kao mis Amerike.

Htela je da tuži fotografa i magazin, ali je odustala jer je shvatila da bi ceo njen život bio izložen na tacni, pa i to da je bila seksualno napastvovana od strane starije devojke kada je imala samo 10 godina.

Gubitak

Nakon svega što se desilo, mnogi nisu želeli da sarađuju sa njom, čak su je odbijali uz reči "Neću da radim sa tom kur*om". Deset godina nije radila nigde niti mogla da dobije bilo kakav posao. Povratak

Deset godina posle svega što se desilo, Vanesa je dobila ulogu na Brodveju. Međutim, ni taj povratak nije bio lak.

Kada je shvatila da ne može da dobije tako lako uloge, njen tadašnji muž, koji joj je bio i publicista, joj je rekao da treba da snimi album, s obzirom na to da je dobro pevala.

I tada su joj mnoga vrata bila zatvorena, što zbog skandala, što zbog toga što su mislili da je "obična glupača iz izbora za mis".

No, uspela je u tome da snimi album, dobila je veliku podršku i nastavila time da se bavi do danas, pored svega što radi.

Uspeh je najbolja osveta

Tokom godina, Vanesa je osvojila brojne Gremi nominacije, pored drugih nagrada za koje je bila nominovana i koje je osvojila.

Kako je istakla, bila je svesna da mora mnogo da radi da bi dobila sve što želi.

"Uspeh je najbolja osveta"; rekla je Vanesa.

Danas je Vanesa udata žena, sa dva braka iza sebe i četvoro dece. Uspešno radi na mnogim projektima, ali je najponosnija na svoju porodicu. Sa bivšim muževima je u odličnim odnosima, pa je čak sa prvim i drugim mužem živela u istoj kući. Koliko su se svi slagali, govori i činjenica da je ona morala da ide u drugu državu da radi, dok su njen bivši i tadašnji muž vodili njihovu decu na odmor.