Marija Radmanović: U filmu “Stado” igram korumpiranu novinarku

Zaštitno lice Prve televizije, voditeljka Marija Radmanović, stala je pred filmske kamere i uskoro će se pojaviti u rediteljskom prvencu Nikole Koja, filmu “Stado”. Marija je oduševljenja svojom, više nego zanimljivom rolom, a iznad svega je očarana atmosferom koju je zatekla na setu.

.

Ovo nije tvoje prvo pojavljivanje na filmu...

- Ovo mi je drugi izlet u vrstu posla koji nije moj primarni. Imala sam jako malu ulogu u poslednjem Kusturičinom filmu “Na mlječnom putu”, pre dve godine u Trebinju, i bilo je fantastično. Iskreno, tada sam imala malu tremu ali samo zato što sam prvi put, bila deo tako jedne velike ekipe. Međutim, u filmu “Stado” sam poznavala mnogo ljudi, što iz privatnog, što iz profesionalnog života, pa sam se osećala kao svoj na svoj na svome, kao u nekoj od svojih TV emisija.

Tumačiš lik korumpirane novinarke, šta još možeš da nam otkriješ o ulozi?

- Ma, ta rola je toliko minijaturna, ali toliko slatka… Moj zadatak je da intervjuišem Srđana Timarova oko koga se vrti poprilično veliki deo priče. On je tip koji je mnogo bogat i koji želi da se bavi glumom, ali je potpuni antitalenat. Novcem kupuje i ekipe, i produkcije, i scenografiju… Sve radi visokobudžetno i raskošno, ali bez ikakvog znanja o tome šta radi i to sve izgleda presmešno. Kupio je sve oko sebe, i svoj imidž, pa tako kupio i novinarku koja mu postavlja pitanja i plasira priču o njemu. Srđan i ja smo zajedno radili na tom tekstu i scena će biti poprilično zabavna.

Kakav je Kojo kao reditelj?

- On je toliko pozitivan, toliko kul i na mestu da mislim da je ovo samo još jedna stepenica u njegovoj prebogatoj karijeri. On kao dobar lik i fantastičan glumac ne može da bude loš reditelj. Sve ovo će rezultirati mnogobrojnom publikom koja će imati samo pozitivne komentare na film “Stado”, a kasnije i na seriju.

U filmu igra sama elita srpskog glumišta, da li si se posebno radovala što ćeš zaigrati pored nekog od njih?

- Uglavnom ih skoro sve poznajem od ranije, ali da budeš deo takve ekipe, da vidiš kako se na setu ponaša Bane Trifunović, Srđan Timarov, Nikola Kojo, ili Hristina Popović koja je meni apsolutno jedna od najduhovitijih glumica današnjice, je drugačije i neponovljivo. Mislim da je ona po karakteru i po načinu glume neka nova Vesna Trivalić. Vidiš Vesnu i Hristinu zajedno u jednom ostavernju i kako da ne pomisliš da ćeš umirati od smeha ceo film. Radovala sam se što ću bar na trenutak da osetim taj vajb.

Kada bi mogla da budeš glavna glumica u nekom filmu, kakav bi bio tvoj lik i oko čega bi se vrtela radnja?

- Iskreno, ne mogu da zamislim tako nešto. Ja se glumcima mnogo divim, posebno glumicama koje su i supruge i majke. Biti na setu nedeljama, mesecima, nekad i po godinu, dve… Biti odvojen od doma i raditi na nekom ostvarenju je i velika žrtva i veliki fizički napor, da ne pričam o psihičkom momentu. Kada sa strane pogledate kako izgleda sve to što oni rade shvatite koliko je gluma ozbiljno težak posao.

Pogledajte kako je lepa Mara izgledala na setu...