Showbiz vesti

Nikola Rokvić za Prva.rs: „Škrto dajemo dušu drugima“

U ekskluzivnom intervjuu za Prva.rs, Nikola govori o tome kako je nastala pesma "Zavoli", o ljubavi koju dajemo na kašičicu, o deci, o našim herojima i jednostavnim prilikama koje ne treba da propustimo.
13.07.2016. - 09:40h

Za dan od objavljivanja, spot za pesmu "Zavoli" na Jutjubu je pregledalo 164 182 ljudi. Tekst, muzika, produkcija, učesnici... sve je doprinelo da Nikola Rokvić ponovo bude u centru pažnje. Zbog toga šta ima da kaže.

Za naš portal, mladi Rokvić otkriva tajnu ljubavi, ali ne one površne, često lažne i nepotpune...

Kako je nastao tekst za psemu Zavoli? Iz kojih si ga dubina izvukao?

- Tema je nastala iz moje želje da pošaljem neku jaku i snažnu poruku u ova teška vremena! Mislim da je umetnost kao i muzika jedan lepi instrument da se utiče na svest mladih ljudi! Svi smo svesni šta se dešava u današnje vreme i kakve poruke i misli napadaju našu omladinu! Javne ličnosti imaju snagu da utiču na ljude, mislim da je moralno da to bude na lep i pametan način!

Danas nam je, kaže, najpotrebnije da zavolimo. Prvenstveno sebe. Na pravi način.

- Svi mi se volimo egoistički, škrto dajući našu dušu drugima, tu je greška! Koliko daješ toliko ćeš dobiti! Tu je ključ svih stvari, ljubavi i vere! Potrebno je da dostignemo nivo da svakog čoveka na ulici, bilo koje rase, nacije ili vere, zavolimo kao svog rođenog! On je isti kao i mi sami, nečiji je brat, otac , sin... Kada osvestimo to i kada pružimo ljubav i osmeh svakome, nama se tada dešava preobražaj i dobijamo samo lepe stvari!

Čini mi se da je sve počelo tvojom interpretacijom „Đurđevdana“ u takmičenju „Tvoje lice zvuči poznato“. Ta velika i teška poruka koju nam šalješ kroz pesmu, kroz spot, kroz predstavu.... Kome je namenjena? Da li je podsetnik ili opomena?

- Poruka je za sadašnje i buduće generacije! Da se setimo i da se nikad ne ponovi!

Zanimljive ličnosti se pojavljuju u spotu „Zavoli“. Leka, Mira Karanović, Danica Maksimović, Tanja Vojtehovski, Dejan Tomašević... Zašto si baš njih izabrao? 

- Veoma sam zahvalan svim ljudima koji su učestvovali! To je naša zajednička poruka i pobeda! Ako uspemo da jednog čoveka navedemo na razmišljanje,, mislim da smo dobar posao uradili! Zahvalan sam svima do neba!

U ovom slučaju, glumci, voditelji i sportisti su ulozi publike. Zbog čega?

- Hteo sam da predstavim te ljude kao sav normalan svet, bez predrasuda i bez lažnih maski poznatih ljudi! Želeo sam njihove emocije, ljudskost i reakcije! Mislim da sam uspeo u tome!

Na kraju, pevaš sa decom.  Podseća li to malo na Dostojevskog: „Duša se leči kad ste među decom“? Ima li ga u pesmi "Zavoli"?

- Deca su najveće blago! Deca su ukras sveta! Molim se da ih imam što više u svom životu! Mi smo odgovorni svi za svu decu! Mi moramo biti dobar primer i da ih izvedemo na pravi put! Kako kaže Dostojevski svi smo mi deca,  samo smo se malo udaljili od te čistote i radosti koju smo imali! Poruka je zavoli dete u sebi!

Kako je biti Nikola Rokvić u julu 2016.?

@zeljazazivot #zeljazazivot #zavoli

Фотографија корисника Nikola Rokvic (@nikolarokvic) дана

- Zadovoljan sam i zahvalan dragom Bogu na svemu! Završio sam fakultet pre nekoliko dana, izbacio jednu lepu pesmu i očekujem da upoznam moju ljubav i malu princezu koja će, ako Bog da, doći polovinom avgusta! I šta mi još treba?

Nikola je nedavno Exkluzivu otkrio da li će prisustvovati porođaju i kako se oseća povodom toga što će uskoro postati tata. Izvolite: