Đuletu je danas rođendan, ali važnije su tri njegove poruke!

Frontmen benda „Van Gog“ danas puni 53 godine. Planirali smo mali rođendanski intervju, ali pošto je Đule na odmoru i „lovi wi-fi po drveću“, uspeli smo da dobijemo odgovor na samo jedno, ključno pitanje.

.

Kako je biti Đule 9. jula 2016. godine?

- Ispravnije pitanje bi možda bilo: kako je to biti top 364 dana, a ne Đule jedan dan (smeh).

A tih 364 dana u godini Đule, koji ovog jedinog dana u godini slavi rođendan, tutnji sa Van Gogom i podiže rokenrol na viši nivo.

Prenosimo vam tri izjave koje je Đule nedavno dao u intervjuima za PRVA. RS i Avaz, a koje su baš „rođendanske“. Životne.

O kulturnom i lepom ophođenju prema publici:

- Kulturno i obazrivo ponašanje prema publici u ovom poslu moralo bi da bude nešto što se podrazumeva i ne dovodi u pitanje, posebno kada imate takvu šansu da ste deo formiranja nečije svesti i ukusa. Generalno, polazim od toga da obazrivost i kultura moraju postojati u svakom odnosu, bilo da čekate na šalteru da se referent smiluje i učini vam ono za šta je plaćen, a kamoli kada je u pitanju kontakt sa ljudima koji su tu jer poštuju i vole tebe i tvoj rad. Grupa „Van Gog“ je uvek postupala i ophodila se onako kako je očekivala i od drugih da se ophode prema njoj. Maksimum za maksimum jer to jeste jedini ključ da trajete i da se iznova obnavljate i razvijate.

O našem odnosu prema slabijima:

- To treba da bude u svima nama, da zaštitimo slabije. Ako vidimo na ulici, da ne dozvolimo nasilje, previše ga je u svetu, svet se preokrenuo. Sve je poremetilo harmoniju i sklad koju je Zemlja pre nekoliko decenija imala. Ostaje nam samo da pazimo jedni na druge, da se čuvamo i da ne dozvolimo da nasilje bude oblik ponašanja prihvaćen od svih. Kao i u muzici, kao što postoji sklad između nota, ritma, stihova, tako bi i u životu trebalo. Taj sklad u svakodnevici trebalo bi da napravimo da bude trend. Mora postojati svest o tome da pazimo jedni na druge.

Čvrsto je ubeđen da je najvažnije...

- …održati unutrašnji mir, harmoniju i higijenu duha, unutar kog moraju vladati red, rad i disciplina. Takođe, ostati dosledan u svom stavu, sa jakom osećajem tolerancije i razumevanja svih ljudi i okoline.

Srećan rođendan, Đule!