63 godine u tri fotke: Srećan rođendan, Tanja!

Glumica danas puni 63 godine. Pronašli smo tri fotke, jedan post upućen „silikonkama“ i izjavu o ljubavi koja će vam zvučati neverovatno.

.

Tanja Bošković je rođena u Beogradu 1953. godine. Ima karijeru dužu od 30 godina, koju je počela da gradi s diplomom glume koju je dobila 1973. godine u klasi profesora Petra Bajčetića na FDU.

Glumica koja je oduvek bila sinonim za lepotu kaže da joj to nije donelo mnogo sreće kada je u pitanju emotivni život.

- Zaljubljivala sam se strahovito, ali nisam imala sreće. Bog mi nije dao talenat da napravim veze, umela sam samo da budem prijatelj. Drugo, imala sam primer svojih roditelja, ništa ispod toga mi nije bilo dovoljno dobro, izjavila je Tanja u intervjuu za „Stil.Kurir“.

.

Legendarni Bogdan Tirnanić joj je jednom prilikom rekao: ,,Pola Beograda je zaljubljeno u tebe, a ti sediš i štrikaš!"

- Nekad sam jako patila što su me frajeri ostavljali brzo, bez objašnjenja. Mislila sam da sam dosadna i najgora na svetu kad me niko ne voli. U stvari nisu me voleli onako kako sam očekivala: bezuslovno i do kraja života.

Buntovna glumica je često na fakultet odlazila pešice jer je nosila toliko kratku suknju, da nije mogla da se popne u autobus.

Po ceo dan je provodila na fakultetu, a posle toga je trčala u pozorište jer je profesor Predrag Bajčetić insistirao na tome.

- Profesor nas je terao da svako veče gledamo predstavu ili film, što smo sutradan komentarisali. On nas je i uveo u Klub Književnika, da slušamo pisce dok govore stihove i gledamo ih kada se napiju pa budalaste. Učio nas je da smo porodica, što pozorište suštinski i jeste.

Tanja je nedavno u intervjuu Avazu poslala moćnu poruku mladim ženama:

- Ove bore koje imam, sve sam zaradila najvećom radošću. Umem da starim, naša tela su propadljiva. Prezirem žene koje, ubrizgavajući otrove u svoja lica, misle da će njihove oči biti manje ranjive. Džaba vam silikoni, koga ćete uveriti, sebe u ogledalu, šta? Da niste imali ozbiljan i dubok život i da niste nikome ništa podarili, nego šta? Ništa.

Srećan rođendan, Tanja!

Izvor: Stil.Kurir, Avaz.ba