Postupak Lidije u finalu "Neki novi klinci" dirnuo Miru Bobić: "Ona je apsolutni pobednik Srbije"

Kako se Lidija Janković iz sela Draginje našla na svim mogućim portalima i društvenim mrežama u Srbiji? Kako je njen nastup u emisiji "Neki novi klinci" dirnuo pola naše zemlje i podstakao Miru Bobić Mojsilović da napiše blog o njoj. Šta je tako čudesno u devojčici čiji bi potez trebalo da nam bude normalna pojava, a divimo mu se kao izumrloj vrsti retke ptice. Pročitajte šta je, kako i zašto Mirjana Bobić napisala o Lidiji i zašto jbi svi trebalo da se ugledamo na ovu klinku. Prenosimo ceo Mirjanin tekst koji je napisala za stranicu AllMe na Fejsbuku.

.

"Bilo je to muzičko takmičenje Grand produkcije.
Lidija je pevala prva, i pevala je kao slavuj, spektakularno, i bila je u duelu za ulazak u veliko finale sa drugom devojčicom. Druga devojčica je, čim je počela da peva, izgubila glas, izgubila tonalitet i izgubila tempo, i očajnički je, skoro na ivici suza, gledala oko sebe tražeči neku, nevidljivu pomoć. I sama je bila svesna da su to greške koje joj garantuju ispadanje iz takmičenja.
Ali, onda je Lidija Janković iz sela Draginje, prišla jedan korak i počela tiho da peva sa njom – dajući joj intonaciju i ritam. Druga devojčica je pesmu završila aplauzom.
A meni su krenule suze!

Jer, u svom ovom zlu koje nas okružuje - na televiziji, u novinama, na društvenim mrežama, pogotovo, u ovoj klimi gde su podsmeh, mržnja i cinizam uslov „opstanka“ i izvor zabave, u ovoj klimi gde su zle namere uglavnom propraćene aplauzima, a mržnja uzdignuta na nivo najveće vrline, u konceptu života koji nam neprestano poručuje da je čovek čoveku vuk, i da u beskonačnom takmičenju koje se odvija na svim nivoima i u svim sredinama, niko ne treba da ima milosti ni prema kome, te da je zlo legitimno sredstvo ne samo opstanka nego i napredovanja, ovde gde su psovka, zavist i seirenje nad tuđim posrnućima ono što se podstiče, i gde su zle namere „dobar dan“ javne scene - ova devojčica, koja pritom peva kao slavuj, pomogla je svojoj suparnici u takmičenju koje i njoj i njenoj mnogobrojnoj porodici znači mnogo.

A to je gest ravan viteštvu.

Ne treba bolja lekcija o ljudskosti, od ove koju nam je spontano dala mala Lidija Janković iz sela Draginje , ni nama, ni našoj deci.
Ta devojčica, Lidija Janković, nadrasla je i to takmičenje, i sve hitove koje će jednoga dana sigurno imati.

I, što se mene tiče, ona je apsolutni pobednik ne samo ovog takmičenja, ona je apsolutni pobednik Srbije."

Pogledajte video o kom priča Srbija:

.