Biković u uniformi, pa još kod Mihalkova!

Kad se Miloš Biković (28) obratio slavnom režiseru Nikiti Mihalkovu (70), s neizmernom željom da ga uzme pod svoje okrilje, nije ni sanjao da će dobiti poziv za kasting. Izabran je za ulogu jednog od ruskih oficira u drami „Sunčanica”, za koju mnogi kritičari kažu da je remek-delo, a koja uskoro stiže i u našu zemlju.

.

- To iskustvo je teško opisati. Mihalkov je jedan od najvećih živih režisera. Strog je, tačno zna šta hoće i još bolje zna šta može da dobije od glumca, pa na tome i insistira. Verujem da se samo tako mogu dobiti vrhunski rezultati. Improvizacija je veoma poželjna jer ona „probija ekran”, ali se kod Mihalkova improvizuje tek kada se dobro pripremi i nauči „sedma” verzija scenarija, - rekao je Biković u intervju za "Novosti” pre svetske premijere drame u Beogradu, krajem 2014.
„Sunčanica” je snimljena prema motivima istoimene priče nobelovca Ivana Bunjina i njegovim dnevnicima „Prokleti dani”. Mihalkov hronološki predstavlja paralelne priče iz 1907. i 1920. i pokušava da odgovori na pitanje zbog čega je došlo do građanskog bratoubilačkog rata između crvenih i belih.
Bela armija je poražena, evakuiše se sa Krima. Rat je završen. Nema pucnjave. Više niko nikoga ne ubija, ne urezuje zvezde u telo. Dok sedi u zarobljeništvu, kapetan poražene armije se priseća kako je 13 godina ranije upoznao devojku, koja mu i dalje ne bledi iz sećanja.
Pored Bikovića, u glumačkoj ekipi su i: Martins Kalita, Viktorija Solovljeva, Denis Vasiljev...

.

Izvor: Novosti