Stopala Kejt Midlton šokirala ceo svet!

Kejt Midlton je sređena od glave, ali kad stignete do pete nastaje problem. Njeno veličanstvo se izulo i pokazalo da možeš da imaš plavu krv, ali i dalje treba da vodiš računa o koži.

.

Kejt i Vilijam su otputovali u veliku turneju po Indiji. Midltonova se presvukla čak 15 puta, ali kožu nije mogla.

Kada su ona i princ bili u poseti muzeju Mahatme Gandija, koji je ujedno i mesto na kojem je čuveni Indijac pogubljen, iz poštovanja su se izuli.

Kejtina stopala su izazvala veliki broj podignutih obrva. Stručnjaci ukazuju da su njeni tabani "izmučeni", a da se na stopalima vide tragovi propadanja koji su direktna posledica neprekidnog nošenja štikli.

Ortoped Dejv Vejn je rekao da su stopala Midltonove pretrpela oštećenja.

"Vide se znakovi trenja i početak kurjeg oka na malom prstu. Uočljiv je i poremećaj četvrtog i petog prsta i njihovo pomeranje ka centru noge. Ove promene koje nalikuju kandžama su posledica nošenja uske, špicaste obuće, a posebno visokih štikli. Tada se stvara veliki pritisak koji deformiše stopalo", upozorio je lekar.

Ovakva izloženost pritisku može da napravi bolne zdravstvene poteškoće, kao što su upale mišića, oštećenje ligamenata, pa čak i deformacija samog stopala.

Izvor: 24sata