Stefan Buzurović, voditelj TV ČORBE: “Samo nek se krčka!”

Emisija “TV čorba”, po čuvenom američkom formatu “The Soup”, počinje sa emitovanjem od 11. aprila svakog radnog dana posle 23h na B9´2. Za voditelja Stefana Buzurovića nema dileme koji su glavni sastojci “TV Čorbe”: smeh, zabava i pre svega igranje!

.

Kako je biti Stefan Buzurović u aprilu 2016. godine?

- Ovaj april je vrlo poseban jer je pun uzbuđenja i iščekivanja. Mislim da ću ga pamtiti…

Kome ćeš zapržiti čorbu?

- Ne trudim se da je ikome konkretno zapržim. Čorba je tu da nas podseti gde smo, šta smo i ko smo i, pre svega, da nas nasmeje i olakša namovaj april i sve druge mesece.

Emisija je nov, specifičan format... Inspiraciju pronalazi u emisijama, serijama, filmovima, rijalitijima, vestima... U svemu što fascinira gledaoce, a vrlo često je potpuno besmisleno ili samo po sebi smešno.

- Imamo odrešene ruke kada su izvori u pitanju, a to znači da nam čitava svetska medijska mreža predstavlja korpu iz koje vadimo šta nam je u tom trenutku potrebno. Osim medija, pratimo i društvene mreže koje su takođe nepresušan izvor.

Glavni sastojci „TV Čorbe“ su ljudi, situacije, događaji, fenomeni... Emisija obrađuje svakodnevne (TV) pojave iz drugog ugla, sa suptilnim primesama ironije. Dakle, sve što čini naš TV život, svakodnevicu sa daljinskim upravljačem u rukama, TV Čorba predstavlja na "uvrnut", malo iskrivljen način, a poruku gledaoci izvlače sami. Šta se i ko kuva?

- Kuvaju se fenomeni koji prate i čine našu svakodnevicu. Često ih prihvatamo zdravo za gotovo i nemamo vremena da ih analiziramo. U Čorbi imamo priliku da ih izdvojimo i prikažemo ogoljene, a to je jedini način da se ukaže na tu njihovu fenomenološku crtu. Najvažniji su nam smeh i zabava. U našoj kuhinji se gura nekoliko kuvara… Tu su Nikola Prokić, Miloš Maksimović, Zorana Šokorac, Marija Spasojević, Irena Bojović… Svi zajedno činimo kulinarsku ekipu koja stoji iza Čorbe.

Šta si pomislio kad su ti predložili da vodiš "TV Čorbu"? Prva pomisao?

- Pomislio sdam da je preda mnom veliki zadatak i obaveza. Inače sam ljubitelj formata The Soup pa sam znao šta me čeka. Ipak, moramo sve da prilagodimo našem mentalitetu.

Najbolje se krčka...

- Svi sastojci su dobrodošli. Mi ih volimo i tretiramo sa jednakim poštovanjem…Samo nek se krčkaju…​

Prvo izdanje emisije "TV ČORBA", 11. aprila u ponoć na B92 zakucaće vas za ekran, bukvalno.

Stefan vas vodi kroz opskurni i apsurdni svet zvezda i zvezda u pokušaju. Videćete zašto Ronaldo lakira nokte, šta radi magrac pored Irine Šajk, šta Miloš Biković misli o globalnom stanju svesti i o univerzumu uopšte, čućete antroplošku studiju rijaliti zvezde Gastoza, saznaćete kako žene povećavaju grudi, a nije u pitanju plastična hirurgija...

Prijatno!