Ljudi moji, da li je ovo moguće?! Marlon Brando i Džejms Din bili u sado-mazo vezi?!

U knjizi "Džejms Din - Sutra neće doći nikad", koja će se uskoro naći na tržištu, iznesena je neverovatna tvrdnja - Džejms Din je bio zaljubljen u Marlona Branda.

.

Nemoguće je razgovarati o najvećim filmskim zvezdama 20. veka bez spominjanja Marlona Branda i Džejmsa Dina. Ikone filma žarile su i palile pedesetih godina prošlog veka, a njihova privatnost i ono što se dešavalo iza kulisa moglo bi da nadmaši njihov poslovni uspeh.

Nakon samo tri veličanstvene uloge, Džejms Din je poginuo u saobraćajnoj nesreći u 24. godini.

Brando je doživeo osamdesetu i radio je sve do starosti. Njegov život bio je ogrnut tragedijom: ćerka je izvršila je samoubistvo, a sin je bio u zatvoru zbog ubistva.

Međutim, autori nove Dinove biografije "Džejms Din - Sutra neće doći nikad" navode da bi prva tragedija koja je potresla Brandov život mogla da bude pogibija zgodnog glumca, njegovog kolege, a po novim navodima i ljubavnika – Džejmsa Dina.

Navodno, njih dvojica krili su svoju homoseksualnu vezu i to nekoliko godina.

Marlon Brando, zvezda filma "Tramvaj zvani želja" bio je zaljubljen samo u sebe, ali su on i Din održavali "uvrnuti sado-mazo odnos, u koje je Din dozvoljavao Brandu da mu gasi cigarete po telu".

Njih dvojica su se upoznali 1949. godine, kada je Din bez ustezanja izrazio svoje divljenje prema Brandu uz reči: "ja sam tvoj najvatreniji fan". Brando mu je uzvratio poljupcem.

Kako se navodi, Brando je bio potpuno dominantan u tom odnosu i uživao je da muči Džejmsa Dina, kako psihički tako i fizički. Mladi Din bi satima stajao ispred njegovog stana moleći za seks.

Din je, navodno, hvalisavo pokazivao ožiljke od gašenja cigareta na telu koje mu je ostavljao Brando, čoveku sa kojim je održavao samo seksualnu vezu Rodžersu Breketu, marketinškom stručnjaku sa Menhetna.

U knjizi se navodi i da je Din imao takozvanu "trojku" sa Voltom Diznijem i rediteljem Džordžom Kjukorom.

Autori biografije u knjigu su uvrstili nekoliko davno zaboravljenih intervjua koje su dali Dinovi bliski prijatelji među kojima je i slavni kompozitor Alek Vilder. On je o toj aferi malo pre njegove smrti 1980. godine rekao: „Oni u definitivno bli par. Naravno, reči „seksualna vernost“ u njihovom vokabularu bila je nepoznata. Džimi i ja smo znali da sedimo i razgovaramo satima u mojoj sobi „Algonkin“ hotela u Njujorku. Držao me je u toku sa aferom. Zaista verujem da je te godine Džimi zavoleo Branda“.

Pisac Denli Hagart, još jedan od Dinovih prijatelja, tvrdio je da je glumac često upražnjavao sekualne sadomazohističke aktivnosti koje su podrazumevale i da Brando na Dinu gasi cigarete.

„Imao sam utisak da je Džimi bio angažovan u aferi mačke i miša sa Bradndom, s tim što je Brando bio mačka, naravno. Čini se da se Brando igrado sa Džimijem zarad svog zadovoljstva. On je sadistički korisitio Džimija, koji ga je unaokolo pratio kao kučence sa isplaženim jezikom“

Kao i kod afere između Roberta Vagnera i Kristofera Vokena, ne postoji jasan dokaz koji bi potvrdio ili opovrgao te navode.

Čak ni Brandovo priznanje da je u nekoliko navrata imao afere sa muškarcima ne upućuje da je jedan od njih bio Din. Sve što njih dvojica imaju jesu zajedničke fotografije koje samo mogu da upućuju na blisko prijateljstvo. ​

Izvor: The Hollywood gossip, Blic