Ana Mitić za PRVA.RS: “Mi možemo sve jer mi smo ŽENE!“

Lepa voditeljka PRVA TV danas slavi Osmi mart. Slavi ga svake godine jer tog dana njena mama je nju donela na svet. I ove godine Ana će oduvati svećice na torti, uživati u poljupcima svog muža i dece i našim čitateljkama uputiti lepu i pametnu poruku.

.

Šta kažeš kad te pitaju je l' slaviš Osmi mart?

- Svaki. Od kada znam za sebe. A mislim da su slavili i pre nego što sam postala svesna značenja tog dana za mene.

I? Je l' slaviš i kako?

- Svakog, ali baš baš svakog 8. marta oduvam svećice na rođendanskoj torti. I znate šta? Svake godine ima po jedna više.

Kako je biti žena Osmog marta u Srbiji?

- Ma kao i svakog drugog dana. I verovatno kao na svakom drugom mestu na planeti. Sećam se da su 21. vek najavljivali kao vek žena. Hvala Klari Cetkin, ona je napravila prvi korak ali mislim da još nismo izborile svoju bitku.

Šta je nama naša borba dala?

- Maršala više nemamo ali ćemo se obradovati nekom lepom cvetu danas, na primer. Mada ja mislim da žena treba da se neguje, mazi i pazi svakog dana.

Najlepši poklon koji danas možeš da dobiješ je...

- Poljubac, zagrljaj i čestitku koju su mi napravila moja deca.

Ko su žene koje te okružuju i zbog čega su ti važne?

- Moja majka je najvažnija žena u mom životu. Ona je moj uzor, moj stub i podrška. Rasla sam uz baba Milku, šminkanju me je naučila baba Vera... I na poslu sam okružena jakim i pametnim ženama. Od mnogih sam naučila i dalje učim o poslu i prijateljstvu.

Imaš li poruku za čitateljke našeg sajta?

- Budite čvrste, jake, neumoljive, pametne, nezaustavljive, uspešne...ali kada i gde treba, ne stidite se da budete osetljive, nežne, ranjive. Jer samo mi možemo istovremeno da budemo i nežne i jake. Mi možemo sve. Jer, mi smo Žene!