More, Kajli, ne ori drumove. More, Kajli, ne gazi oranje!

Kajli Džener želi da zaštiti svoje ime, ali Kajli Minog joj je jasno stavila na znanje da joj to neće dozvoliti. Kajli Minog želi da zaustavi Kajli Džener u korišćenju imena kao zaštitnog znaka u Americi.

.

Advokati Kajli Minog podneli su sudski zahtev kojim traže da se mladoj rijaliti zvezdi Kajli Džener ne dozvoli da ime „Kajli“ koristi kao zaštitni znak. Advokati su podneli sudski zahtev u kojem su mladu Dženerku opisali kao "sporednu televizijsku rijaliti osobu koja se pojavljuje u televizijskoj seriji „Keeping Up With the Kardashians“ u sporednoj ulozi".

Slavna Australijanka, s druge strane, poseduje već nekoliko zaštićenih proizvoda koji uključuju ime „Kajli“, a posedovala je i veb stranicu kylie.com od 1996. godinu pre nego što je Dženerka rođena.

Osamnaestogodišnja rijaliti zvezda prošle godine podnela je zahtev kojim želi da zaštiti ime „Kajli“ u svrhu pružanja informacija zabavnog sadržaja na internetu u području zabave, mode i pop kulture.

U zahtevu koji su podneli advokati Kajli Minog napisano je da je „gospođica Džener aktivna na društvenim mrežama gde su se njeni fotografski egzibicionizam i kontroverzni postovi našli na meti kritika zbog rasizma i diskriminacije prema osobama s inavliditetom i afroameričkoj zajednici“.

A kod opisa Kajli Minog korišćene su sasvim drugačije reči. Opisana je kao svetski priznata umetnica, humanitarka, i aktivistkinja za borbu protiv raka dojke.

.

U dokumentima se navodi i niz zaštićenih proizvoda Kajli Minog u kojima je korišćena varijacija njenog imena, a odnose se na odeću, zabavni sadržaj, kozmetiku i drugo.

Iako Kajli Džener još nije uspela da zaštiti svoje ime, čini se da ga već koristi za neke svoje proizvode za ulepšavanje.

My new shade by @kyliecosmetics ! Who can guess the name?

A photo posted by King Kylie (@kyliejenner) on

.

Dženerka još nije komentarisala postupak slavne australijske pevačice, a Minog je napisala na Tviteru: „Ćao, moje ime je Kajli“ i na neki način potvrdila da će se zaista boriti s mladom rijaliti zvezdom oko tog zaštitnog znaka.

Izvor: Rtl