Filmovi u distribuciji MCF MegaCom Filma osvojili šest Oskara

Čast nam je da vam saopštimo da su na sinoćnoj ceremoniji dodele Oskara čak tri filma iz distribucije MCF MegaCom Filma osvojila šest ovih prestižnih nagrada.

.

Film „Pod lupom“, o razotkrivanju pedofilije u okviru katoličke crkve, najbolji je film po oceni Američke filmske akademije za 2016. godinu. Film je dobio nagradu i za najbolji originalni scenario.

„Pod lupom“ se temelji na istinitom događaju iz 2002. godine kada su novinari lista Boston Globe razotkrili najveću pedofilsku aferu u bostonskoj nadbiskupiji, što je izazvalo šok u celoj Americi. U domaćim bioskopima možete ga pogledati od 3. marta.

Leonardo Dikaprio je konačno osvojio svog prvog Oskara za ulogu u filmu „Povratnik“, što su svi u Dolbi teatru pozdravili aplauzom. Prošlogodišnji trostruki oskarovac reditelj Alehandro G. Injaritu dobio nagradu za najbolju režiju i time postao treći reditelj u istoriji koji je trijumfovao dve godine zaredom. Emanuel Lubecki dobio je Oskara za najbolju fotografiju.

Nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu pripala je Marku Rajlensu za besprekorno izvođenje u filmu „Most špijuna“.

Svečana 88. dodela Oskara, čiji je ove godine bio domaćin komičar Kris Rok sinoć je održana u Los Anđelesu.

Više o filmu Pod lupom možete pročitati u nastavku.

Originalni naziv: Spotlight

Žanr: Drama, biografija, istorija
Godina proizvodenje: 2015.
Zemlja porekla: SAD
Trajanje: 128 minuta
Jezik: engleski
Režija: Tom McCarthy
Scenario: Josh Singer, Tom McCarthy
Uloge: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams

Film je baziran na istinitom događaju iz 2002. godine, kada tim upornih novinara Boston Globe-a počne da istražuje navode o zlostavljanju dece u katoličkoj crkvi. Njihova dugogodišnja istraga otkriva višedecenijska zataškivanja na najvišim nivoima verskog , pravnog i državng sistema. Oni započinju talas revolucija širom sveta.

Dobio je dva Oskara - za najbolji film i orginalni scenario.

Pogledajte trejler: