Maja Nikolić, voditeljka nove emisije „150 minuta“ na Prvoj

Jednu od najharizmatičnijih i najlepših TV lica Srbije, Maju Nikolić, uskoro ćemo gledati na programu Prve televizije. Ugovor sa popularnom voditeljkom već je potpisan, a Maja će od ponedeljka, 29. februara početi da vodi novu emisiju „150 minuta“, planiranu u okviru bogate prolećne programske šeme Prve. Naime, Prva je za predstojeću sezonu pripremila raznovrsnu i kvalitetnu ponudu te će se tako program osvežiti novim emisijama od jutranjih sati pa sve do udarnog termina gledanosti.

.

Publika Prve navikla je na kvalitetne sadržaje, ispunjenje pravim i korisnim informacijama, a upravo jedan od takvih noviteta vodiće Maja Nikolić. Reč je o zabavno-informativnoj emisiji pod nazivom „150 minuta“ koja će se svakog radnog dana od 14h baviti aktuelnim temama iz cele Srbije ali i pričama iz oblasti zdravstva, roditeljstva, popularne psihologije, kulture i iz sveta poznatih. VIP gosti, zabavni izazovi i muzički segment takođe su deo ovog svojevrsnog popodnevnog programa koji je namenjem svima koji žele da se informišu, zabave, relaksiraju i nasmeju.

O prelasku na Prvu televiziju i novim izazovima koji je očekuju, Maja kaže: „Srećna sam i uzbuđena zbog saradnje sa Prvom televizijom. U životu i u poslu treba težiti novim izazovima, treba težiti novom profesionalnom ostvarenju, a ja sam sigurna da sam na pravom mestu za to. Nadam se da će gledaoci zavoleti “150 minuta”, da će ih emisija zainteresovati i zabaviti. Radujem se druženju već od 29. februara!“.

Maja Nikolić rođena je u Sarajevu. Išla je u čuvenu Prvu gimnaziju, koju su pohađali i Ivo Andrić i Branko Ćopić. Njen talenat ali i lepota privlačili su pažnju producenata još dok je bila dete. Kao članica baletske dečje grupe Gordane Magaš nastupala je u mnogim televizijskim emisijama, među kojima je bila i „Nedeljni zabavnik“, kultna emisija sa Seadom Memićem Vajtom i Zijahom Sokolovićem. Snimila je i najavnu špicu za emisiju koja se emitovala na TV Sarajevo „Svakog petka ispočetka“ u kojoj je redovno nastupala.

Sa osamanest godina se preselila u Beograd gde je započela voditeljsku karijeru i to na BK televiziji nakon uspešnog prolaska audicije na koju se prijavilo nekoliko hiljada kandidata. Vodila je emisije „Portret“ i „Budilnik“ i “Telefakt”. Nakon angažmana na BK televiziji prešla je na RTS gde je počela da vodi „Jutarnji program“ i ubrzo je postala jedna od najpopularnijih i najdražih voditeljki u Srbiji. Dokaz tome su mnoge nagrade i priznanja koja je osvojila i primila ne samo od struke, nego i od gledalaca koji vole da gledaju ovu šarmantnu damu. Maja je godinama bila domaćin našim izborima za Pesmu Evrovizije i redovno je izveštavala kako je Srbija glasala. Gledaoci pamte i emisiju “Studio 3”.
Ono čime se, pored uspešne karijere, posebno ponosi jeste njena porodica. Maja Nikolić je udata i majka troje dece.