Danas puni 35: Kako je nastala Paris Hilton

Paris Vitni Hilton je naslednica lanca hotela Hilton, kao i porodičnog bogatstva u nekretninama i investicijama. Bavi se i manekenstvom i glumom. Nalazi se na spisku 100 najslavnijih ličnosti na svetu po magazinu Forbs.

.

Rođena je u Njujorku kao najstarije dete Ričarda Hiltona i Keti Ričards. Ima mlađu sestru Niki, kao i dva mlađa brata, Barona Hiltona Trećeg i Konrada Hiltona.

Hiltonova je po majčinoj liniji nećakinja dve holivudske zvezde iz sedamdesetih godina, Kim Ričards i Kajl Ričards. Preko bračnih veza u srodstvu je sa Za Za Gabor (mađarskom glumica koji je bila u braku sa Konradom Hiltonom, pradedom Paris Hilton) kao i sa glumicom Elizabet Tejlor (glumičin prvi muž, Konrad Nikolson Hilton Mlađi, bio je prastric Paris Hilton).

#AmazingMemories celebrating my 21st #Birthday with my family in #NYC. -#BirthdayGirl

A photo posted by Paris Hilton (@parishilton) on

.

Kada je Konrad Hilton preminuo 1979. godine, svojim naslednicima nije ostavio ništa. Baron Hilton je pokrenuo parnicu i dobio je 1988. godine. Prema magazinu Forbs iz 2005, bogatstvo Barona Hiltona procenjuje se na oko milijardu dolara, a procenjuje se da će Paris Hilton naslediti oko 50 miliona dolara.

Hiltonova je promenila nekoliko domova kao dete, od Voldorf-Astorija hotela u Njujorku, do Beverli Hilsa i Hamptona. Trenutno njeni roditelji poseduju 30 miliona dolara vrednu vilu u Bel eru, imanje od 12 miliona dolara u Hamptonu, kao i 10 miliona dolara vrednu kuću u holivudskim brdima gde njena sestra i ona često odsedaju i odakle izlaze u provode po klubovima Los Anđelesa.

Loved the 21 #BirthdayCakes @LeCirqueNYC made me for my #21stBirthday Party. #BirthdayGirl

A photo posted by Paris Hilton (@parishilton) on

.

Posle završene gimnazije u Njujorku, iz koje se ispisala pa tek kasnije maturirala, Paris Hilton nije nastavila školovanje.

Hilton je snimila kratki pornografski film sa tadašnjim dečkom Rikom Solomonom koji je objavljen na internetu neposredno pred emitovanje Jednostavnog života (The Simple Life), napravivši senzaciju u medijima. 9. juna 2004. Rik Solomon objavio je i DVD pod nazivom Jedna noć u Parizu. Paris Hilton je prvo tužila Solomona, ali je nagodbom tužba povučena, a Hiltonova je dobila 400.000 dolara i pravo na procenat od zarade filma, a sav novac je dala u dobrotvorne svrhe.

Love my @HYTwatches. ⌚️ Such a cool brand. So #Unique #HighTech & #Innovative. #HYTwatches

A photo posted by Paris Hilton (@parishilton) on

.

Od 2002. pa do početka 2003. bila je verena sa Džejsonom Šoom, modelom kuće Tomi Hilfiger, a 9. maja 2005. objavila je veridbu sa Parisom Lacisom, grčkim bogatašem. Ali, 1. oktobra iste godine, objavila je da je veridba raskinuta. Ubrzo posle toga počela je izlaziti sa Stavrosem Nijarhosom Trećim, izdankom loze grčkih brodovlasnika, ali je 2. maja 2006. publicista Eliot Minc objavio da je par raskinuo.

U proteklih nekoliko godina, Paris Hilton postala je slavna kao televizijska i filmska glumica te kao model. Prema magazinu Forbs, u periodu od 2003. do 2004. zaradila je okosedam i po miliona dolara glumeći na filmu i televiziji, kao i dodatnih 15 i po miliona dolara od raznih nastupa.

U tom periodu dospela je na spisak 100 najslavnijih ličnosti na svetu po magazinu Forbs.

Love my lil baby @PeterPanHilton.

A photo posted by Paris Hilton (@parishilton) on

.

Izvor: Dnevno.rs