Od MINI pevača, do MAKSi zvezda: On je stvorio srpsku ESTRADU!

Legendarni voditelj Milovan Milić Minimaks preminuo je pre 11 godina i ostavio prazno mesto u šoubiznisu. Gosti njegove emisije bile su zvezde u usponu koje danas predstavljaju estradu.

.

Lepa Brena

"Na početku karijere je mom nadimku dodao ono Lepa, što je trajno obeležilo moj estradni put i prepoznatljivost" rekla je Lepa Brena.

Dara Bubamara

Minimaks je kumovao i estradnom imenu Radojke Rade Adžić, danas poznatije kao Dare Bubamare. On je zanimljiv nadimak u sekundi smislio u restoranu! Bilo mu je zanimljivo kako mu lepo klizi preko jezika, pa je svaku emisiju koristio da svoj jezik počasti "kližućim" slogovima. I tako je uzletela Dara Bubamara.

Jami Jasna Milenković daleko je poznatija kao Jami.

Krilaticu "Niste sami, stigla je Jami", Milovan je voleo da ponavlja do besvesti, a shodno onoj da je "ponavljanje majka učenja" svi su naučili i da je Jami pevačica!

Vendi

Vesna Vukelić Vendi nastupila je prvi put baš u Minimaksoviziji. Tadašnji vlasnik Jugoskandika i Minimaks najavili su novu nadu srpske estrade.

Đorđe Balašević

Tvorac jugoslovenskog šoubiznisa zaslužan je za to što Đorđe Balašević nije ostao samo zbunjeni novosadski dečačić koji peva "U razdeljak te ljubim", već je danas jedan od najpoznatijih kantautora na Balkanu, a njegov talenat i jedinstveni stil Minimaks je iskusno prepoznao i potrudio se da ga progura u svojim emisijama.

Rambo Amadeus

I Rambo Amadeus može da zahvali upravo Minimaksu jer njegov, takođe jedinstven stil, niko nije želeo da emituje sem Minimaksa. Tada je bio tek jedan neshvaćeni umetnik, sve dok se nije proslavio u emisiji "Tup tup", koju je vodio Milovan Ilić.

Rokeri s Moravu

.

Izvor: Kurir.Stars