Isidora, nisi SAMA!

Na ovom svetu postoje različite borbe, unutrašnje, sa drugim ljudskim bićem, između naroda, za nečije srce, za život…Isidora Bjelica bije bitku svog života i iskustvo te borbe koje je dragoceno nesebično deli sa drugima. Njen roman „Sama“ dirnuo je mnoge i doneo utehu, toplinu i ljubav.

.

Zbog trenutne nemogućnosti da promociju održi sa čitaocima uživo, njeni prijatelji i poštovaoci Jelena Maćić, Ana Kokić, Milica Dabović, Ognjen Amidžić, Mirjana Bobić i mnogi druginapraviće promociju u petak, 15. januara na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram) i pružiti podršku Isidori postavljanjem fotografija sa knjigom „Sama“ pod haštagom #nisiSama.

„Obuze me strašna, jeziva panika, koja ide do dubine kostiju, da sve ovo zajedno nema nikakvog smisla i da ga ja neću nikada otkriti. Da ću ceo život provesti pogrešno…“

Junakinja romana „Sama“ luta po svetu, odlazi u Meksiko u potrazi za ključem razumevanja našega bića i smisla, ne znajući da se odgovor zapravo nalazi u njenom srcu... I kada se mnogo godina kasnije suoči sa krajnjim beznađem, kada pomisli da su je svi napustili i da je ostala sama, shvatiće da put do srca voljenog vodi kroz sopstveno srce.

Ovo je lična priča koja nam prikazuje Isidoru Bjelicu u sasvim novom i drugačijem svetlu.

Isidora Bjelica je jedan od najvoljenijih i naprodavanijih autora u našoj zemlji. Napisala je više od pedeset romana, prevođenih na sedam jezika, dobitnica je mnogih nagrada. Njene kultne knjige „Spas“, „Tajni život slavih Srpkinja“, „Ljubav u Tunisu“, „Roman o preljubi“, „Kraljice Serbske“ generacijama su čitane posebno zbog njene borbe protiv tabua i otkrivanja tajne istorije. Kolumnista, TV autor, dramski pisac i reditelj Isidora je pokazala da pisci mogu biti popularni kao rok zvezde.

Veliku privrženost Isidori Bjelici delom pokazao je i Vlado Georgiev, kome je roman „Sama“ posvećen. On je Isidoru posetio u njenom domu poslednjeg dana 2015. godine kada je i dobio svoj specijalni primerak knjige.

Svi koji žele mogu da postanu deo promocije postavljanjem fotografije sa knjigom „Sama“ na društvenim mrežama u petak, 15. januara.