Lejdi Gaga odalamila Dikaprija na dodeli Zlatnog globusa!

Iako je jedna od glavnih vesti sa dodele Zlatnih globusa trebalo da bude da je Lejdi Gaga proglašena za najbolju glumicu u seriji ograničenog trajanja „American Horror Story: Hotel“, njen trenutak je „ukrao“ Leonardo Dikaprio...

.

Završena je 73. dodela nagrade Zlatni globus najboljim filmovima i serijama po izboru akreditovanih stranih novinara koji prate filmsku i televizijsku industriju SAD.

Zlatni globus za najboljeg glumca u drami dobio je holivudski zavodnik Leonardo Dikaprio za ulogu u istorijskom filmu „The Revenant“. Tokom pobedničkog govora on se pre svega zahvalio kolegi, koji je inače glavni negativac u tom filmu, Tomu Hardiju. „The Revenant“ je proglašen i najboljom dramom.

Iako je jedna od glavnih vesti sa dodele Zlatnih globusa trebalo da bude da je Lejdi Gaga proglašena za najbolju glumicu u seriji ograničenog trajanja „American Horror Story: Hotel“, njen trenutak je trenutak „ukrao“ Leonardo Dikaprio...

Lejdi Gaga je ponela nagradu za najbolju glumicu u seriji ograničenog trajanja za „American Horror Story: Hotel“, dok je u muškoj konkurenciji pobedio Oskar Ajzak za seriju „Show me a hero“.

Nakon proglašenja pobednika, Lejdi Gaga se u suzama zaputila prema pozornici da bi preuzela svoj Zlatni globus, ali na putu joj se isprečio Leonardo Dikaprio koji je dobro raspoložen sedeo uz prolaz.

Dok je prolazila pored njega, Lejdi Gaga ga je okrznula, a reakcija Dikaprija postala je viralna. Bilo je i vickastih komentara da Leo tako reaguje kad se sretne sa ženom starijom od 25 godina.

.

Najbolja glumica u drami po odabiru žirija je Bri Larson za film „The Room“.

Najbolja glumica u komediji ili mjuziklu je Dženifer Lorens za ulogu u filmu „Joy“.

U istoj kategoriji za muškarce nagradu odneo je Met Dejmon za ulogu u filmu „The Martian“. Inače, taj film je i najbolji u pomenutom žanru.

Za sporednu ulogu na filmu u ženskoj konkurenciji pobedila je Kejt Vinslet za film o Stivu Džobsu, a u muškoj je pobednik Silvester Stalone za „Creed“.

Zlatni globus za najbolju originalnu pesmu iz filma poneo je Sem Smit za „Writing’s on the Wall“ iz filma „Spectre“.

Nagradu za najbolju glumicu u dramskoj seriji ponela je Taraji P. Henson za ulogu u hit seriji „Empire“, a u muškoj kategoriji nagradu je dobio Jon Hamu za „Mad Men“.

Zlatni globus za životno delo pripao je legendarnom glumcu Denzelu Vošingtonu.

Izvor: Tračara, 24sata.hr