Pogledajte u 45 sekundi kako je Leo menjao face kroz filmove!

Oskar mu je više puta izmakao iako je svaki put dokazao da može da tumači najrazličitije i najteže karaktere. Nedavno se pojavio video koji pokazuje kako se Leo menjao kroz godine, a zanimljivo je i da je glumac više puta odbio najrazličitije uloge superheroja...

.

Svojevremeno je odbio ulogu Anakina Skajvokera u prve tri "Star Wars" epizode, piše NME.

Glumac je potvrdio da se sastao sa Džordžom Lukasom i razgovarao o ulozi u filmu "Star Wars Episode II: Klonovi napadaju" i "Star Wars Episode III: Osveta Sitha". Nakon što je Dikaprio odbio ulogu, na kraju ju je dobio Hajden Kristensen.

Leo je takođe za Shortlist otkrio da je odbio i priliku da zaigra Robina u filmu "Batman Forever" i "Spider-Mana" (koju je kasnije dobio Tobi Megvajer).

- Nisam radio probna snimanja (za ulogu Robina). Sreo sam se sa Džoelom Šumaherom. Imali smo samo jedan sasanak, i ne, nisam na kraju to radio. Koliko se sećam, pristao sam na sastanak, ali nisam hteo tu ulogu. Džoel Šumaher je vrlo talentovan redatelj, ali ne mislim da sam bio spreman za nešto tako. Spider-Man) je bila još jedna slična situacija, slična Robinu, jer se nisam osećao spremnim da uđem u to odelo.

Međutim, glumac nije odbacio mogućnost da u u budućnosti zaigra nekong superheroja.

- Nikad se ne zna, nikad se ne zna. Postaju sve bolji kada je reč o kompleksnosti likova u takvim filmovima. Tako da ne, unapred ništa ne odbacujem.

Pogledajte Leovu transformaciju u 45 sekundi:

.

Izvor: MTV