U Moskvi ne nosi gajbice: Marko Milošević "kralj" noćnih klubova!

Sin nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, u Moskvi i zemljama bivšeg SSSR drži više restorana i ekskluzivnih klubova, od čega izdržava sebe i majku Mirjanu, piše "Kurir".

.

Marko Milošević je vlasnik je popularne diskoteke „Garaža“ i prestižnog bara „Siksti“ u poznatom poslovnom kompleksu, u koji često dolaze srpski političari, pevači i sportisti.
Izvor blizak porodici navodi da Milošević u Moskvi ubira visok prihod i da on i majka ne žive skromno.
- Oni žive u elitnom delu Moskve, Rubljovci, koji je poput Senjaka i Dedinja. Njima je kad su došli u Rusiju mnogo pomogla porodica Karić. A Marko je, čim je stao na noge, nastavio da se bavi onim čime se bavio i u Srbiji - vođenjem noćnih klubova", kaže izvor i napominje da su svi ugostiteljski objekti i formalno vode na Marka Miloševića, ali da je on u njih uložio svoj kapital.
Klub "Garaža", kako navodi taj sagovornik, jedan je od najpoznatijih klubova u Moskvi i omiljeno je mesto mladih Rusa, ali i stranaca željnih provoda.

- Reč je o modernoj diskoteci u kojoj se pušta elektronska muzika", objašnjava on. Restoran bar "Siksti", nalazi se na 60. spratu Kule Federacije, poznatom po poslovnom kompleksu i najvišem soliteru u Evropi. S njega se pruža impozantan pogled na Moskvu. Preko dana radi kao restoran, a uveče se pretvara u mesto poznato po ludim i ekskluzivnim žurkama. Česti gosti ovog bara su i poznati Srbi.
"Dolaze nam često političari, sportisti i pevači iz Srbije, ali politika restorana je da ne otkrivamo njihova imena", rekla je za beogradski list zaposlena u "Sikstiju".
Miloševiću to nije prvi put da vodi klub. On je u rodnom Požarevcu držao čuvenu diskoteku „Madona“, u koju su dolazili u provod čak iz Beograda.
Marko je pobegao u Rusiju 6. oktobra 2000. godine, nekoliko sati posle svrgavanja s vlasti njegovog oca Slobodana Miloševića.

Majka Mirjana Marković pridružila mu se u februaru 2003. godine i oboje su dobili politički azil u Rusiji.

Inače, ko se seća, pokojni otac Marka Miloševića pre 15 godina je izjavio:

"Moj sin Marko sve što je uradio u životu uradio je sopstvenim rukama. Od 16 godina se zaposlio u Požarevcu jer nije mogao da izdrži da bude ovde sin predsednika Republike i medijske pritiske. Otišao je tamo u naš rodni grad, zaposlio se, znate šta da radi, da nosi gajbe s praznim i punim flašama za jednu kafanu za 5 000 dinara mesečno jer je takav čovek jer je želeo uvek da bude samostalan. A posle je vozio trke za nekoliko klubova, pa šta mislite, da sam mu ja mogao pomoći da vozi trke? "

Izvor: Kurir