Đuletova poruka je najlepša koju ćete danas pročitati!

Iz umetničke radionice grupe „Van Gog“ sledeće godine izlazi posebno muzičko izdanje od 10 pesama. U pitanju je akustični i elektro miks pesama koje su obeležile njihovu karijeru. Povod: 30 godina aktivnog postojanja benda. Đule učestvuje i u kampanji koja je usmerena protiv nasilja nad ženama. Ističe da ih sve društveno i socijalno pogađa to pitanje, i da se treba probuditi svest po tom pitanju na svakodnevnom nivou, a ne samo jedan dan ili mesec.

.

Frontmen grupe Zvonimir Đukić Đule za Avaz.ba otkriva da su članovi „Van Gogh“ imali mnogo lepih, ali i manje lepih momenata, smeha i radosti. Kako kaže, sve to čini jednu biografiju benda, koji se može pohvaliti mnogobrojnim hitovima i publikom različitih generacija.

- Velika je radost kad krenete na svaku novu turneju svakim novim albumom, pa vidite neku novu mladu nasmejanu publiku u prvim redovima. Iza njih je ona malo starija, a u pozadini vidite njihove roditelje, koji su ostali verni dobrom zvuku bas gitare i bubnja. Imali smo smelosti i privilegiju da se menjamo stilski i pesmama iz albuma u album.

Nedavno je Đule, u sklopu akcije „Zvezde pevaju zvezde“ obradio numeru „Lud i ponosan“ Željka Joksimovića, što mu je, kako kaže, bio veliki izazov.

- Za grupu kao što je „Van Gogh“, koja svira rokenrol, veliki je izazov da se muzički oprobamo i u drugom stilskom žanru. Izbor je bio da odradimo pesmu nekog poštovanog kolege i na pop muziku. Posebno me raduje što je to bila pesma „Lud i ponosan“ koju je napisao pre 10 godina moj školski drug, s kojim sam išao u gimnaziju. Lepo je da se čuje kako ta numera zvuči na drugi način. Željko je veoma fin momak i uvek pokazuje poštovanje prema onome što mi radimo. Pre svega, mi smo drugari, a potom i kolege iz suprotnog stilskog muzičkog opredeljenja. Drago mi je da se i njemu dopada naša verzija, nekako smo numeri udahnuli novo ruho, doneli svežinu.

Đule učestvuje i u kampanji koja je usmerena protiv nasilja nad ženama. Ističe da ih sve društveno i socijalno pogađa to pitanje, i da se treba probuditi svest po tom pitanju na svakodnevnom nivou, a ne samo jedan dan ili mesec. Posted by VAN GOGH on Wednesday, November 25, 2015

- To treba da bude u svima nama, da zaštitimo slabije. Ako vidimo na ulici, da ne dozvolimo nasilje, previše ga je u svetu, svet se preokrenuo. Sve je poremetilo harmoniju i sklad koju je Zemlja pre nekoliko decenija imala. Ostaje nam samo da pazimo jedni na druge, da se čuvamo i da ne dozvolimo da nasilje bude oblik ponašanja prihvaćen od svih. Kao i u muzici, kao što postoji sklad između nota, ritma, stihova, tako bi i u životu trebalo. Taj sklad u svakodnevici trebalo bi da napravimo da bude trend. Mora postojati svest o tome da pazimo jedni na druge.

Zvonimir Đukić Đule kaže da je godina na izmaku bila relativno dobra, ali da svako jutro kada se probudi ima samo jednu želju.

- Da su moji pilići tu oko mene, da smo svi na broju i kažem: „Bože, hvala ti za još jedan dan, idemo dalje“. Kad smo svi živi i zdravi, godina iako je i bila manje uspešna, sledeća će biti bolja. Ne treba tražiti previše. To bi trebao da bude postulat, da je u porodici mir i harmonija.

Izvor: Avaz.ba